Primož Roglič kapetan na Giru!

Primož Roglič kapetan na Giru!
20.12.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti
Nizozemci so potrdili. Primož Roglič bo naslednje leto vse stavil na dirko po Italiji! Potem pa bo verjetno nastopil tudi na Touru.
Nizozemski časopis De Telegraaf je objavil novico, da so se pri nizozemskem moštvu LottoNL Jumbo že odločili. Primož Roglič bo naslednje leto nastopil na dirki po Italiji, kjer bo v vlogi kapetana ekipe in bo tako vozil na visoka mesta v skupnem seštevku. Je pa že jasno, da se bo soočil s hudo konkurenco. Resnično se bodo tam z izjemo Francozov in prvih zvezdnikov Skyja (Froome, Thomas) zbrali skorajda vsi najbojlši.

Omenimo najvidnejše: Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin, Mikel Landa, Simon Yates, Miguel Angel Lopez, Gianni Moscon, po vsej verjetnosti tudi Egan Bernal in Fabio Aru ... še bi lahko naštevali. Obeta se torej izjemno zanimiv Giro. Je pa že jasno, da bo Roglič v naslednji sezoni vozil za ekipo, ki se bo zaradi menjave sponzorjev imenovala Jumbo Visma. Roglič naj bi potem nastopil še na dirki po Franciji. Tam v vlogi pomočnika Stevenu Kruijswijku in z mislijo, da bi poskušal dobiti kakšno izmed etap.

Sicer pa je Roglič v dosedanji kratki kolesarski karieri nastopil zgolj na treh tritednskih dirkah. V zadnjih dveh sezonah je nastopil na dirki po Franciji - vsakič je dobil po eno etapo, letos pa je preizkušnjo končal na izjemnem četrtem mestu. Njegova prva tritedenska dirka pa je bil prav Giro pred tremi leti. Takrat je bil na prologu drugi, ko je le za nekaj stotink izgubil rožnato majico v boju s Tomom Dumoulinom. Kasneje pa je Roglič zablestel z zmago v posamični vožnji na čas. Zdaj se torej vrača na Giro, ki mu je, glede na traso precej bolj pisan na kožo kot letošnji Tour, saj ima precej več kilometrov v vožnji na čas.
Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ