Primož Roglič končal kot tretji, Caleb Ewan za slovo do zmage

Primož Roglič končal kot tretji, Caleb Ewan za slovo do zmage
09.09.2018 AVTOR: DZ

Konec je dirke po Veliki Britaniji. Dobil jo je Julian Alaphilippe, na tretjem mestu pa je končal Primož Roglič. Zadnja etapa je pripadla Calebu Ewanu.

Zadnja etapa na dirki po Veliki Britaniji se je začela in končala v Londonu. Bila je krajša kot ostale. Kolesarji so morali prevoziti vsega 77 kilometrov. Organizatorji so pripravili krožno dirko. Kolesarji so morali prevoziti 14 ravninskih krogov. Sprint ni bil vprašljiv. Julian Alaphilippe je brez večjih težav obdržal zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku. Tokrat pa je do zmage vendarle prišel Caleb Ewan. Po letošnji sezoni bo zapustil moštvo Mitchelton Scott in se bo preselil v moštvo Lotto Soudal.

Prav to ekipo pa zapušča Andre Greipel, ki je na letošnji dirki po Veliki Britaniji dobil dve etapi, tokrat pa je bil tretji. Med Ewana in Greipla se je uvrstil še Fernando Gaviria. Primož Roglič je bil 18. V skupnem seštevku se nič ni spremenilo. Julian Alaphilippe je dobil dirko s 17 sekundami prednosti pred Woutom Poelsom in s 33 sekundami prednosti pred Primožem Rogličem, ki ima tako za sabo zares izjemno sezono tudi na krajših etapnih dirkah. In zdaj je dokazal, da odlično stopnjuje pripravljenost za svetovno prvenstvo. Zanimivo. Prav prvi trije bodo vsekakor spadali v širši krog favoritov za najvišja mesta v Innsbrucku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ