Primož Roglič na pot ob 15:00, Luka Mezgec ob 14:29

Primož Roglič na pot ob 15:00, Luka Mezgec ob 14:29
06.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Tirreno-Adriatico

Danes se začenja Tirreno-Adriatico. Na dirki na presenečenj mnogih nastopa tudi Primož Roglič. vse skupaj se bo začelo s posamično vožnjo na čas.

Lido di Camaiore že po tradiciji gosti začetek dirke Tirreno-Adriatico. Lani in predlani je to dirko prepričljivo dobil Tadej Pogačar, letos pa se je odločil, da nastopi raje na dirki Pariz-Nica. Zato pa je v zadnjem trenutku prišlo do spremembe v ekipi Jumbo Visma. Med izbranci za nastop je tudi Primož Roglič, ki se je februarja mudil na višinskih pripravah na Teideju in je očitno dovolj dobro pripravljen, da je lahko spremenil prvotne načrte.

V načrtu je namreč imel, da bi sezono začel šele 20. marca na etapni dirki po Kataloniji, potem pa ne bi več nastopal do dirko po Italiji. Zdaj pa bo sezono začel na dirki, ki jo je enkrat že dobil. Takrat si je zmago dokončno privozil v zadnjem kronometru. Zdaj se bo dirka začela s kronometrom in Primož Roglič se bo na povsem ravninsko 11,5 km dolgo preizkušnjo podal ob 15. uri. Na dirki je tudi Luka Mezgec, ki bo na progo šel ob 14:29.

Sicer pa bo dirko “otvoril” Dylan Groenewegen. To bo ob 12:50. Kot zadnji pa bo ob 15:43 startal Alessandro Covi. Trasa je pisana na kožo specialistom za kronometer. Torej, velikim in močnim kolesarje. Na startu sta tudi FIlippo Ganna in Wout Van Aert. Obeta se zelo močna konkurenca tako v boju za skupni seštevek kot v sprintih in v razgibanih etapah. Omenimo še:

Julian Alaphilippe, Fabio Jakobsen, Mathieu Van der Poel, Peter Sagan, Jasper Philipsen, Ben O’Connor, Dylan Groenewegen, Adam Yates, Joao Almeida, Greg Van Avermaet, Benoit Cosnefroy, Mikel Landa, Mark Cavendish, Phil Bauhaus, Jai Hindley, Aleksander Vlasov, Thibaut Pinot, Thomas Pidcock, Thymen Arensman, Michael Woods, Tiesj Benoot, Wilco Kelderman, Dylan Van Baarle, Enric Mas, Fernando Gaviria, Warren Barguil, Brandon McNulty …

Dirka je dolga 1170 kilometrov, kolesarji pa bodo v sedmih etapah premagali skoraj 14 tisoč metrov nadmorske višine. Glede na presek sta najtežji peta in šesta etapa. Peta se konča na 1465 metrih nadmorske višine. Cilj gosti Sarnano Sassotetto. Gre za 13,1 km dolg vzpona s 7,4-odstotnim povprečnim naklonom. Šesta etapa pa spominja na klasike. Kolesarji bodo krožili - med drugim bodo morali prevoziti tri kroge, dolge 34,2 km - v okolici Osima, vmes pa jih bodo čakali številni kratki, a strmi vzpon. Vsekakor etapa, ki lahko vse obrne na glavo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ