Primož Roglič na Sportu: Pogovarjali smo se z večjimi ekipami, a ostajam

Primož Roglič na Sportu: Pogovarjali smo se z večjimi ekipami, a ostajam
16.11.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je po izjemni sezoni nadvse zaželen in oblegan. Zdaj so ga gostili še na vsakoletni prireditvi Sporto.

Na prireditvi je daljši pogovor z njim opravil Saša Jerković, sicer novinar in voditelj na RTV Slovenija.

Seveda sta z Rogličem govorila o skokih, neverjetni zmagi, pa srebrni medalji na svetovnem prvenstvu in še o marsičem. Tudi o Rogličevih začetih, ki niso tako zelo oddaljeni: “Vsak, ki se začne ukvarjati z nekim športom sanja, oziroma ima cilj, da bi bil enkrat najboljši. Tudi sam sem sanjal, da bi bil na Tour de Franceu, da bi bil tam. Ampak, realno gledano. Ko sem se znašel na kolesu, že na amaterskih dirkah ni tako enostavno. Potem pri Adriji. Zelo težko je. Ugotoviš, da rabiš ogromno nekega dela, motivacije in predvsem vztrajnosti, da res prideš, kamor si želiš.

In Rogliču je v vsega nekaj letih uspelo priti povsem na vrh. Letos je dokončno zablestel z etapno zmago na dirki po Franciji, saj je dobil 17. preizkušnjo čez najvišjo točko Toura Galibier. “Eden izmed najlepših trenutkov prejšnje sezone. Pa tudi trenutki, ki me bodo verjetno spremljali skozi mojo celotno kariero. Zmaga na Touru in na Galibierju. Kaj naj rečem. Poseben dan. Končno je vse ratalo tako kot sem si zamislil. Z vidika navijačev. Prvič sem videl slovensko zastavo ob cesti in slišal slovensko besedo. To ti da dve prestavi več. Res pokažeš tisto, kar se zahteva oziroma potrebuje za nek vrhunski rezultat.

In potem sta z Jerkovićem odprla še eno temo. Govorila sta o osvojeni srebrni medalji na svetovnem prvenstvu v Bergnu. V vožnji na čas je vse izpeljal popolno. Končno se mu je izšlo, potem ko je imel na Touru na obeh kronometrih veliko nesreče: “To je še drugi rezultat, ki je zaznamoval prejšnjo sezono. Lotil sem se ga bolj iz prepričanja, da se mi je zgodilo že ogromno stvari, in da se mi zdaj pa res ne more več nič zgoditi. Verjel sem, da bo vse šlo ok. Padel sem že, pa imel tehnične težave v Marseillu. Rekel sem, da sem glede težav svoj bonus izpolnil, danes pa mora iti vse po maslu.

In res je šlo. V želji, da bo šlo tudi v prihajajočih sezonah. Mnogi od njega veliko pričakujejo, še posebej zato, ker je v the letih pokazal izjemen napredek na vseh področjih: “Čaka me še nekaj stvari. Pri vožnji v grupi. Tu imam še celo več rezerv, kot pri sami fizični pripravi. Se pa zavedam, da so bili do zdaj veliki koraki. Pred petimi leti sem začel s kolesarstvom, zdaj pa sem bil na Touru in res zraven najboljših. Ampak, pikice in pikice, stvari, ki se jih moram storiti, da bom še boljši, to pa bom poskušal narediti.

In še pričakovano vprašanje. Po tako uspešnih dveh sezonah med elito so se zanj zagotovo zanimale še kakšne ekipe, čeprav ima z moštvom LottoNL Jumbo veljavno pogodbo in mu je tam očitno kar všeč. A pozornost je vsekakor vzbudil: “Naša ekipa s finančnega vidika ni najbogatejša. Nimamo največ denarja, ampak se mi dopade. Dobil sem tudi povabila, pogovarjali smo se z večjimi ekipami. Ampak, zaenkrat ostajam. ” Predvsem pa bo že eden izmed največjih adutov Nizozemcev na najtežjih dirkah.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ