Primož Roglič na trasi SP: Prvak tisti, ki bo na vrhu vzpona prvi

Primož Roglič na trasi SP: Prvak tisti, ki bo na vrhu vzpona prvi
03.05.2018 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je v teh dneh skupaj s selektorjem Andrejem Hauptmanom v Innsbrucku, kjer sta si ogledala traso naslednjega svetovnega prvenstva.

Po dirki po Romandiji je za Primoža Rogliča prišel na vrsto počitek. A ta je še kako aktiven, saj sta s selektorjem Andrejem Hauptmanom odšla v Innsbruck, kjer sta si ogledala traso naslednjega svetovnega prvenstva.

Govorimo o nadvse zahtevni trasi cestne dirke. Če je lani vse moči usmeril v vožnjo na čas, pa si želi letos dobro nastopiti tudi na cestni preizkušnji. »Zaključni krogi niso nič posebnega, vzpon ni zahteven, tako da ne pričakujem, da se bo dirka odločala že tam, razen morda v zadnjem krogu. Potrebno bo biti pazljiv, da ne naredimo kakšne napake, nato pa bo gotovo odločilen zadnji vzpon. Tam bo že na začetku pomemben boj za položaje, potem pa je petkilometrski odsek pred vrhom res zelo zahteven, tam se bo verjetno dirka odločila, « so Rogličeve besede zapisali na spletni strani Kolesarske zveze Slovenije.

Roglič je prepričan, da bo prav zadnji vzpon ključen: »Na vrhu vzpona je še okrog 500 metrov ravnega dela pred spustom, spust pa tudi ni težek, cesta je lepa, zato mislim, da se tam veliko ne bo več spremenilo. Kdor bo prišel prvi na vrh klanca, bo najbrž tudi postal svetovni prvak. « Obenem bo nastopil tudi v vožnji na čas. Lani drugi v Bergnu bo spet imel lepo priložnost za vidnejši uspeh, saj naj bi bil kronometer še kako razgiban. A ne tako zelo, kot se je sprva zdelo, saj so morali organizatorji traso rahlo spremeniti.

»Traso kronometra so morali spremeniti, na začetku bi moral biti kratek strm klanec in nato tehnično težek spust, a so se odločili, da je cesta preslaba in preveč nevarna, zato bodo ta klanec izpustili. Težek bo tako šele drugi del trase, Primožu bi bolj odgovarjalo, če bi prvi klanec ostal, drugi del pa mu je pisan na kožo, « je pojasnil Andrej Hauprman, Roglič pa: »Prvih 30 kilometrov ni nič kaj težkih, podobno kot na cestni dirki, ceste so lepe in niso tehnično zahtevne, drugi del pa mi je nato zelo všeč. Je razgiban in težek, tam se bo verjetno naredila razlika. Težko je reči, katera proga mi bolj odgovarja, lanska v Bergnu ali ta v Innsbrucku, sigurno bo veliko odvisno od forme in gotovo bom naredil vse, da bom prišel v Innsbruck vrhunsko pripravljen, da naredim rezultat. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ