Primož Roglič najboljši tudi v kronometru!

Primož Roglič najboljši tudi v kronometru!
05.05.2019 AVTOR: DZ

Primož Roglič je dobil dirko po Romandiji in je tako ponovil lansko zmago. Za konec je dobil še posamično vožnjo na čas! Izkazal se je tudi Simon Špilak na devetem mestu.

Dirka po Romandiji se je končala s 16,85 km dolgim posamičnim kronometrom v Ženevi. Prvi del je bil razgiban, tudi z dvema krajšim vzponoma, zaključek pa bolj ravninski. V zaključku so imeli kolesarji tudi veter v hrbet, tako da so lahko dosegali višje hitrosti. Na zadnjem kronometru so nastopili vsi štirje Slovenci, ki so dirko po Romandiji na začetku tedna tudi začeli.

Torej. Luka Pibernik, Jan Tratnik, Simon Špilak in Primož Roglič. Roglič je v teh dneh spet blestel. Po dveh zmagah, drugem in tretjem mestu si je privozil 12 sekund prednosti pred Ruijem Costo v skupnem seštevku. Kot vodilni v skupnem seštevku je kronometer začel kot zadnji. Simon Špilak je bil tudi v boju za najvišja mesta v skupnem seštevku, saj je na 12. mestu v skupnem seštevku za Rogličem zaostajal za vsega 31 sekund.

Evropski prvak in rekorder v vožnji na eno uro Victor Campenaerts je postavil najboljši čas in zdelo se je, da bo Belgijec slavil etapno zmago. A Primož Roglič je bil znova izjemen. Tudi tokrat nepremagljiv. Že na vmesnem času – ko je bil najtežji del proge za njim – je postavil najboljši čas.

Bil je 13 sekund hitrejši od Campenaertsa. Bolj ravninski drugi del proge je odpeljal ravno tako nadvse hitro in na koncu je ohranil 13 sekund prednosti. Dobil je še tretjo etapo ta teden. Campenaerts je bil drugi, tretji pa Filippo Ganna. Jan Tratnik je postavil 13. čas. Simon Špilak je bil 29., Luka Pibernik pa 108.

Roglič se je veselil končne zmage in v letošnji sezoni po treh etapnih dirkah ostaja neporažen. Na koncu je za kar 49 sekund ugnal Ruija Costo in za 1:12 Gerainta Thomasa. Sledili so Grossschartner, Gaudu, Kruijswijk, Buchmann, Zakarin in na devetem mestu Simon Špilak, ki je zaostal za 2:08.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ