Primož Roglič najboljši v Italiji (VIDEO)

Primož Roglič najboljši v Italiji (VIDEO)
02.10.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič je pripravil novo odlično predstavo. Tokrat na dirki po Emiliji, ki jo je dobil že leta 2019. Izjemen zaključek smo videli.

Primož Roglič in Tadej Pogačar se pripravljata na zaključno klasiko v sezoni - dirko po Lombardiji. Zaključne priprave kolesarji opravijo na enodnevnih dirkah v Italiji. Pred veliko klasiko so kar štiri. Prva je že za kolesarji. Govorimo o dirko po Emiliji, ki v zaključku poteka v okolici Bologne oziroma nad njo.

Traso in konkurenco smo vam že predstavili. Po pričakovanjih smo v zaključku videli izjemno zanimivo dirkanje. Po dveh daljših vzponih so kolesarji prišli na zaključne kroge čez ciljni vzpon na San Luco. Kratek, a strm klanec mnogi poznajo že iz Gira 2019, pa tudi s te dirke, saj je postal že tradicionalen. Zadnji zmagovalec te preizkušnje je bil leta 2019 prav Primož Roglič.

Tokrat je Roglič v zadnjih 40 kilometrih sodeloval v močnem pobegu, ob njem pa je bil še Jonas Vingegaard, pa tudi Remco Evenepoel, Joao Almeida, Adam Yates in Michael Woods. Ti kolesarji so skupaj ostali tudi po četrtem prečkanju San Luce. Sicer sta imela težave Evenepoel in Vingegaard, a sta na vrhu uspela ujeti priključek in Evenepoel je takoj poskusil z napadom.

Bil je zelo aktiven, saj mu je očitno bilo jasno, da na samem vzponu - ta je dolg 1,8 km povprečni naklon pa je 10,7-odstoten - nima večjih možnosti proti ostalim. Obenem je na ta način pomagal Almeidi. Videli smo še nadvse hiter spust proti Bologni in tako pripravo na zaključni klanec. Ko je Vingegaard popustil, je imel Roglič vseeno vse pod nadzorom, saj je brez večjih težav odgovarjal na napade.

Potem pa zaključni klanec. Z veliko hitrostjo so se ga lotili. Evenepoel je narekoval ritem, Yates pa je čakal v njegovem zavetrju. Sledili so Almeida, Woods in Roglič. Kilometer pred ciljem je Almeida prvi pospešil, Roglič pa je nadzoroval potek. Tudi ob pospeševanju Yatesa. Po spogledovanju Almeide, Woodsa, Rogliča in Yatesa se je uspel vrniti tudi Evenepoel, ki je štiristo metrov pred ciljem ostro pospešil.

A Roglič je odgovoril v svojem stilu. Brez taktiziranja. Izjemno je pospešil. Zadnji se je predal tudi Almeida in Roglič se je veselil prestižne zmage. Zasluženo. Almeida je bil drugi, tretji pa Woods. Sledili so Yates, Evenepoel, Martin, Mollema, Ulissi, Hermans, Quintana, De Marchi, Vingegaard, Scaroni, Pozzovivo in Kruijswijk. Pogačarja ni bilo med uvrščenimi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ