Primož Roglič nominiran za Velo d'Or

Primož Roglič nominiran za Velo d'Or
08.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pričakovano in predvsem zasluženo! Danes so objavili imena kolesarjev, nominiranih za Velo d’Or oziroma zlato kolo. Med njimi je seveda Primož Roglič.

11 kolesarjev in kolesarka. Tako bogat je seznam, kandidatov za prestižno zlato kolo oziroma Velo d’Or. Izmed ženskih predstavnic si je mesto na tem seznamu priborila Annemiek Van Vleuten. Na tem seznamu so tudi vsi trije zmagovalci tritedenskih dirk. Torej, Primož Roglič (Vuelta), Egan Bernal (Tour) in Richard Carapaz (Giro). Med njimi vsekakor najbolj izstopa Roglič, saj ni bletel zgolj na Vuelti. Za njim je že izjemna sezona.

Do dirke po Italiji je dobil vse dirke, na katerih je nastopil. Blestel je na dirkah UAE Tour, Tirreno-Adriatico in po Romandiji. Potem je na dirki po Italiji zasedel tretje mesto. Dobil pa je dve etapi. Sledila je priprava na dirko po Španiji. Vmes je bil četrti na cestnem državnem prvenstvu. Na dirki po Španiji pa je blestel. Prepričljivo jo je dobil. Kot prvi Slovenec je dobil tritedensko preizkušnjo! Obenem je dobil še eno etapo – vožnjo na čas.

Pred dnevi pa je dobil še enodnevno dirko po Emiliji. Roglič bo sezono končal kot številka ena na UCI lestvici! Lani je zlato kolo prejel Alejandro Valverde, letos ga na seznamu ni. Na seznamu ni niti Petra Sagana. Zato pa je en Francoz – Julian Alaphilippe. Belgija ima dva predstavnika – Remco Evenepoel in Philippe Gilbert. Deceuninck Quick Step kot ekipa pa ima kar štiri kolesarje. To so Alaphilippe, Gilbert, Elia Viviani in Evenepoel.

Nominiranci za Velo d’Or
Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma
Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck – Quick-Step
Egan Bernal (Kol) Ineos
Richard Carapaz (Ekv) Movistar
Remco Evenepoel (Bel) Deceuninck – Quick-Step
Caleb Ewan (Avs) Lotto-Soudal
Jakob Fuglsang (Dan) Astana
Philippe Gilbert (Bel) Deceuninck – Quick-Step
Mathieu van der Poel (Niz) Corendon-Circus
Mads Pedersen (Dan) Trek-Segafredo
Elia Viviani (Ita) Deceuninck – Quick-Step
Annemiek van Vleuten (Niz) Mitchelton-Scott

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ