Primož Roglič o nogah: Ne dovolj močne

Primož Roglič o nogah: Ne dovolj močne
08.03.2024 AVTOR: DZ

Primož Roglič je poskušal z napadom v zaključku 6. etape dirke Pariz-Nica, a ni bil uspešen. Kaj pa je za RTV Slovenija povedal po koncu?

Primož Roglič je bil deveti v šesti etapi dirke Pariz-Nica. Ponavadi smo ga v takih etapah, kot je bila današnja, vajeni gledati, kako se bori za zmago. Tudi v skupnem seštevku je zdaj 11. Ima pa kar velik zaostanek 1:44 za vodilnim Brandonom McNultyjem. Glede na potek dirke - zelo pomembna je bila ekipna vožnja na čas, ki je prinesla velike razlike - se za zmago po vsej verjetnosti ne bo mogel več boriti. Kaj pa je za RTV Slovenija povedal po šesti etapi? V nadaljevanju.

O etapi: V bistvu je bila kar v redu etapa. Bili smo dovolj dobro oblečeni. Zeblo nas ni. Poskusili smo kaj postoriti, a se ni ravno najbolje izšlo. Zdaj pa naprej v zadnji dve etapi.

O počutju in “nogah”: Ne dovolj močne. Če ne streljaš na gol, tudi zadeti ne moreš. To je bilo glavno. Nekaj poskusiti. To so naredili. Tudi vsi ostali kolegi so bili dobri. So naredili tisto, kar je bilo treba in moramo optimistično gledati naprej.

O tem, da so v zasledovalni skupini izgubljali čas proti ubežnikom: Če bi bil interes, ne bi izgubili. Ampak, je bilo bolj kot ne tako, da smo vlekli samo Saša, Remco in jaz. Je bilo, kar je bilo, tako da gremo naprej.

O jutrišnjem ciljnem vzponu na Madone d’Utelle: Očitno je zame vsak vzpon zdaj dolg in težek, glede na to, kako grem. Drugače pa sem jutrišnji ciljni vzpon prevozil enkrat. V lepem vremenu. Zgoraj je bil precej lep razgled, tako da bomo videli. Klanec je dolg, od tempa pa bo odvisno, kako težek bo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ