Primož Roglič o Touru in Van Aertu

Primož Roglič o Touru in Van Aertu
13.12.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Rad bi dobil Tour, vendar pa nočem, da se me ljudje spominjajo po tem, ali sem dobil Tour ali ne," je med drugim za Het Laatste Nieuws dejal Primož Roglič.

"Raje bi videl, da se me ljudje spominjajo kot človeka, ki se je vseskozi boril. Kot nekoga, ki je na vsaki dirki dal vse od sebe. To želim biti. Borec. S Tourom se resnično ne obremenjujem," je Primož Roglič še nadaljeval v intervjuju za Het Laatste Nieuws. Govoril je predvsem o dirki po Franciji in na vprašanje, če verjame, da lahko še osvoji rumeno majico odgovoril: "Da. V to verjamem."

Predvsem pa je govoril tudi o ciljih ekipe. Tudi o tem, kako se bodo morali pri ekipi odločiti, kako se  s taktičnega vidika lotiti Toura. Razlog? Wout Van Aert je jasno povedal, da se želi na naslednjem Touru boriti za zeleno majico. To bi pomenilo, da ekipa ne bo povsem podrejena napadu na rumeno majico s Primožem Rogličem.

"V teoriji je vse mogoče. Lahko osvojimo zeleno, rumeno in morda tudi pikčasto s Seppom Kussom. Vendar pa mora ekipa določiti glavni cilj. Potem pa moramo pripraviti načrt, ki bo učinkovit za oba. Z Woutom si lahko pomagava. Najti moramo način, da bo lahko on napadal etapne zmage, sam pa lahko obenem pridobim nekaj časa." Ekipa Jumbo Visma se bo v teh dneh mudila na prvih skupnih pripravah.

Ponavadi po teh pripravah Nizozemci tudi že razkrijejo programe dirk njihovih najboljših kolesarjev. Med izstopajoče v ekipi za sezono 2022 vsekakor lahko omenimo naslednje: Primož Roglič, Wout Van Aert, Jonas Vingegaard, Rohan Dennis, Tom Dumoulin, Sepp Kuss, Tiesj Benoot, Sam Oomen, Steven Kruijswijk, Mike Teunissen ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ