Primož Roglič o Touru: Najprej se moramo sestati z vsemi

Primož Roglič o Touru: Najprej se moramo sestati z vsemi
16.10.2019 AVTOR: DZ

Primož Roglič je doživel nov sprejem. Številka ena na lestvici UCI je tokrat pozdravil navijače v Zagorju. Obenem je nekaj besed namenil tudi predstavitvi trase dirke po Franciji.

Primož Roglič je danes doživel nov sprejem. Tokrat v domačem Zagorju. Tam je bilo vse v znamenju rdeče barve. V Strahovljah so zdaj že znamenito kolo delno obarvali v rdeče. Dodali so mu rožnati dres, seveda pa je tudi pridih rumene barve. Obenem so dodali še “španskega” bika, tako da je vse v znamenju Primoža Rogliča in dirke po Španiji. Že tam je Roglič podelil ogromno avtogramov. Proslavljanje pa se je nadaljevalo v Zagorju.

"Sploh še nisem bil tu doma vse od Vuelte. Res je prijetno. Topel sprejem. Vsi poznani, sosedje, prijatelji. Na koncu se že sprašujem, zakaj pridejo. Po drugi strani pa, če lahko poskrbiš za neko veselo druženje je vedno lepo," je za TV Slovenija dejal Primož Roglič. Priznal je, da se počasi vendarle že začne zavedati, kaj vse mu je letos uspelo doseči:

"Vse skupaj prihaja za mano, kaj smo vse dosegli. Ko si v tem otoku tekmovanju sploh ne moreš registririati vseh teh uspehov. Konec sezone pa se spomniš vseh teh stvari, ki smo jih letos dosegli. Najprej se želim poveseliti in sigurno gledati vnaprej." Pa je kolo že pospravil? Še zdaleč ne. Dopoldne, pred prihodom na sprejem je že opravil trening:

"Kasneje bo kakšne tri tedne v kotu. Danes sem še našel nekaj časa, saj me čaka še kronometer. Moram še ohranjati neko kondicijo, drugače bo zelo naporno nastopiti na 50 kilometrskem kronometru." Seveda si ni izognil vprašanjem o trasi dirke po Franciji, ki so jo predstavili. Na odru je priznal: "Veliko časa nisem imel, da bi si ogledal etape. Lora mi jev avtomobilu na poti sem prebrala etape. Težko bo."

Seveda zdaj še zdaleč ni jasno, kakšen program dirk bo Roglič naslednje leto imel. Morda se bo z vidika priprav na olimpijske igre raje odločil za nastop na dirki po Italiji. Morda pa bo vendarle odšel na Tour. Za TV Slovenija pa je povedal: "Vem nekaj stvari o trasi. Nekaj sem vedel že prej. Sigurno gre za nek nov izziv. V veselje bi mi bilo sigurno tudi prihodnje leto se boriti na dirki po Franciji za najvišja mesta.."

Pa je s tem potrdil, da bo odšel na Tour? "Bomo videli. Najprej se moramo sestati z vsemi direktorji, trenerji, sestaviti program. Če pa bi šel tja, bi sigurno šel tja z mislijo po čim boljši uvrstitvi." Najprej pa želi uživati v tem, kar je dosegel. Očitno pa tudi odpeljati še Chrono des Nations, ki bo na sporedu 20. oktobra. Tam bo nastopil tudi Jan Tratnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ