Primož Roglič ob prostem dnevu: Samo človek, ki želi uživati

Primož Roglič ob prostem dnevu: Samo človek, ki želi uživati
27.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Prost dan na dirki po Španiji. Še kako prav pride. Primož Roglič je opravil tudi virutalno druženje z mediji. V nadaljevanju pa o tem, kar je povedal ...

O 6. etapi, ko je izgubil rdečo majico
Na vrhu klanca sem imel težave s to jakno. Na mokrem spustu se je bolj težko veliko tvegalo. Spodaj je grupa počila na dva dela. Potem smo kar nekaj kilometrov lovili in smo morali iti res full gas, kolikor le gre, da smo lahko ujeli skupino spredaj. Imel sem peak moči pet minut v tem lovu, tako da sem največ moči porabil tam, namesto na koncu etape.

O poteku dirke v zadnjem tednu
Situacija je dobra. Predvsem želim uživati. Vemo, kakšna sezona je bila, kako se je odvijala. Tudi jaz sem samo človek in bomo videli, kako bo šlo iz dneva v dan. Stvari so do zdaj zares super potekale in sem optimističen tudi še za naprej.



O zaostanku 30 sekund za Carapazom
Sigurno prinaša nek drugačen start vsakega dneva za celotno ekipo. Po drugi strani sem tudi prepričan, da on s 30 sekundami ni ravno zadovoljen iti v kronometer. Sigurno bodo hudi boji na vsak klanec in teh klancev se zdaj v drugem tednu ne manjka. Mi bomo samo poskušali narediti svoje najboljše in to bomo videli na koncu, kaj vse to pomeni. Po drugi strani pa je bil ta del sezone kar dolg in tudi zelo uspešen. Vedno smo lahko ponosni na to, kar smo že dosegli. Ko pa smo tu, vsi dajemo res 110 procentov od sebe.

O prihajajočih etapah
Predvsem gledam dan po dan. Tako kot od samega starta, tako bom tudi zdaj gledal. Saj vemo, situacija je malo drugačna. Vemo, kako smo vsi sem prišli. Ne glede na vse bom sigurno vsak dan dal vse od sebe. Tako kot vsi ostali okrog mene. Konec koncev je to vse, kar lahko naredimo in smo potem na koncu lahko zadovoljni ne glede na to, katero mesto nam bo to prineslo. Sem pa sigurno sproščen in si ne želim nalagati hudih pritiskov.



O formi in “številkah” v primerjavi s Tourom
To je težko primerjati, saj je odvisno od razmer. Vsaj včerajšnja etapa je bila tako specifična, da teh številk ne moreš primerjati s tistimi poletnimi. Po drugi strani pa se mi zdi vse nekako normalno in tako kot sem rekel, tudi zame je vse skupaj precej novo. Program je zgoščen in tudi sam težko karkoli rečem. Grem iz dneva v dan.

O poznavanju vzponov v naslednjem tednu
Ne poznam nič. Tudi do zdaj z izjemo prvega dne do Arrateja nisem poznal trase. Časa nisem imel, da bi se ne vem kako tudi pripravil na vse to zdaj. Osredotočiti se moram nase in vedno poskušati narediti svoj maksimum.



O koronavirusu in ukrepih organizatorjev
Za nas je situacija preprosta. Smo bolj na kolesu in se fokusiramo na vsak dan posebej, na etapo in kako bi lahko potekalo. Za vse ostalo pa se mi zdi, da je zelo dobro poskrbljeno. Nekaj takega kot na Touru. Ne občutim neke razlike. Upam, da bo dirka sigurna šla vse tja do Madrida.

O tem, kaj ga kljub naporni sezoni motivira, da letos še dirka na najvišji ravni
Sigurno to, da želim biti še naprej vodilni na lestvici oziroma ostati številka ena. Predvsem pa tudi to, da lahko v dani situaciji svetu in ljudem pokažemo delček upanja. Delček optimizma z našim dirkanjem. Predvsem te stvari. Tako gledam vsak dan.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ