Primož Roglič obiskal motoriste v Španiji

Primož Roglič obiskal motoriste v Španiji
12.11.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Karavana MotoGP se mudi v Valenciji. Kot častni gost je tam tudi Primož Roglič, ki je pobližje spoznal nekoliko drugačen šport.

“Super, drugače. Nekaj novega. Zanimivo je videti, kako veliko je vse skupaj, koliko ljudi je tu. predvsem pa v živo videti te mašine, te motorje. Neverjetno,” je Roglič dejal v intervjuju za 24ur.com.

Pop TV je nosilec pravi za MotoGP in tako ima novinarsko ekipo v Valenciji, kjer je Roglič z družino. Olimpijski prvak je spoznal predvsem drugačen šport in motorje, s katerimi dirkajo. Celotno karavano: “Profesionalnost vsakega športa. Tako kot gremo mi v neke detajle, tako tule v trenutku vidiš, ko vidiš motor, en kup nekih detjalov. Na motorju je vse tam z nekim razlogom. Zato, da je motor bolj aerodinamičen, hitrejši.”

Roglič je obiskal tudi dirkača Aleixa Espargaroja in za 24ur.com povedal: “Zdaj sem ga spoznal v živo. Prek instagrama si že nekaj časa dopisujeva. Poznam kar nekaj dirkačev iz vseh vrst motošporta. Mnogi veliko kolesarijo in si lahko izmenjamo veliko izkušenj.” Pa bi se preizkusil tudi na takem motorju?

“Ne bi si upal se peljati s tem. Že to, da si zraven, da slišiš in lahko čutiš moč, ki jo ti motorji imajo je res nekaj izjemnega. Vsi ti atleti, vozniki morajo ogromno narediti, da lahko to vozijo. Ni to nek vikend motor, s katerim bi šel do trgovine.” Roglič bo zdaj postopoma pričel s pripravami na novo sezono. Kakšni bodo njegovi glavni cilji še ni znano.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ