Primož Roglič odličen 3. v kronometru

Primož Roglič odličen 3. v kronometru
18.07.2016 AVTOR: D. Z.
Odlično je Primož Roglič zaključil dirko po Poljski. Kronometer je namreč končal na tretjem mestu. Zmagal je Alex Dowsett. Tim Wellens prepričljiv končni zmagovalec.

Dirko po Poljski je letos zaznamovalo slabo vreme. Organizatorji so nedeljsko najtežjo etapo morali celo odpovedati. V soboto so etapo kljub mrazu in dežju sicer izpeljali, a odstopilo je skoraj 90 kolesarjev.

Izmed štirih Slovencev je na dirki ostal samo Primož Roglič, ki je pred današnjo zadnjo preizkušnjo zasedal 25. mesto v skupnem seštevku. Za junakom sobotne preizkušnje in vodilnim v skupnem seštevku Timom Wellensom je zaostajal za dobrih 15 minut. A Wellens je imel pred drugouvrščenim že več kot štiri minute naskoka.

Končni zmagovalec je bil tako že pred zaključnim kronometer znan. Pred kolesarji je bil še 25 km dolg posamični kronometer. Videli smo premoč moštva Movistar. Alex Dowsett je bil prepričljivo najhitrejši. S povprečno hitrostjo 51,754 km/h je progo premagal v 28 minutah in 59 sekundah. Njegov klubski kolega Jonathan Castroviejo je zaostal za 22 sekund, kar je bilo dovolj za drugo mesto.

Potem pa je tu že Primož Roglič. Član moštva LottoNL Jumbo je za zmagovalcem zaostal za 39 sekund. Zasedel je tretje mesto in tako dokazal, da odlično stopnjuje formo pred nastopom na olimpijskih igrah. Tam bo Slovenijo zastopal tako v vožnji na čas kot na cestni preizkušnji. Dirko po Poljski je dobil Tim Weelens, ki je s 4:22 prednosti ugnal Fabia Fellineja in za 4:54 Alberta Bettiola. Roglič je dirko končal na 22. Mestu. Njegov zaostanek pa 14:59.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ