Primož Roglič odličen drugi!

Primož Roglič odličen drugi!
27.03.2016 AVTOR: D. Z.
Izjemno. Primož Roglič je na zahtevni zadnji etapi na dirki po Kataloniji zasedel drugo mesto!  Čestitamo.

S sedmo etapo s startom in ciljem v Barceloni se je končala 96. dirka po Kataloniji. In to z izjemnim uspehom Primoža Rogliča! Zadnja etapa je bila še kako zahtevna, saj so morali kolesarji najprej premagati vzpon druge kategorije, potem pa še vzpon tretje kategorije. Potem pa so zavili za zaključne kroge. Prevoziti so jih morali šest. V vsakem krogu pa so premagali tudi vzpon tretje kategorije na Alt de Montjuic.

V pobegu dneva sta sodelovala kar dva Slovenca. To sta bila Matej Mohorič in Primož Roglič. Pridružili so se jima še Aleksej Cacevič, Anraud Courteille, Boris Dron, Benjamin King, Konstantin Sivcov, Koen Bouwman, Llu ís Guillermo Mas, Maurits Lammertink, Nikias Arndt in Sander Arm ée. Na koncu sta se za zmago po več kot treh urah dirkanja in po prevoženih 136 kilometrih udarila Aleksej Cacevič in Primož Roglič.

Dvoboj je dobil Rus, sicer član Katjuše. Roglič pa je osvojil sijajno drugo mesto. S 14 sekundami zaostanka je tretje mesto pripadlo Jarlinsonu Pantanu. V skupnem seštevku je Nairo Quintana prišel do prestižne zmage. Za sedem sekund je ugnal Alberta Conatdorja in za 17 Daniela Martina, ki je prav v zadnji etapi ugnal Richieja Porta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ