Primož Roglič odličen na Učki

Primož Roglič odličen na Učki
24.04.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Hrvaški je kraljevsko etapo dobil Maciej Paterski. Primož Roglič je bil drugi. Na dirki po Trentinu je zmagal Paolo Tiralongo. Dirko je dobil Richie Porte.

Dirka po Hrvaški
Na dirki po Hrvaški je bila na sporedu tretja etapa. Prvi dve sta dobila Slovenca. Prvo Grega Bole in drugi Marko Kump, ki je pred kraljevsko etapo nosil tudi majico vodilnega v skupnem seštevku. A tokrat so se morali kolesarji za konec povzpeti na Učko. Etapa je zaradi vzponov, pa tudi zaradi dolžine – dolga je bila kar 228 kilometrov – veljala za kraljevsko. Dirka se je začela v Plitvicah, na zaključnem vzponu pa smo videli zelo zanimiv boj.

Prevladovali so člani moštva CCC Sprandi. Zmage se je veselil Maciej Paterski, ki je letos blestel tudi na dirkah World Toura – dobil je prvo etapo na dirki po Kataloniji in bil med deseterico na klasiki Amstel Gold Race. Paterski je do zmage prišel po zaslugi sodelovanja v veliki ubežni skupini. Najmočnejši na zaključnem vzponu je bil Primož Roglič, ki je na koncu celo dvignil roke, saj ni vedel, da je Poljak pred njim.

»Kljub osvojenemu drugemu mestu sem zelo razočaran, ker smo dirko izgubili predvsem zaradi neizkušenosti organizatorjev. 30 km od starta je ušla dvanajsterica kolesarjev, v kateri sta bila tudi Radoslav Rogina in Macijej Paterski ampak brez kolesarjev avstrijskega Feldermayerja. Zato so Avstrijci ves dan narekovali tempo in držali razliko na največ 2 minuti. Pod Učko, 20 km do cilja so bili v ospredju le še trije, Rogina, Paterski in kolesar Amico Bottechie s prednostjo ene minute. Paterski je takoj na začetku vzpona napadel in Radoslav Rogina mu ni mogel slediti. V ospredju je ostal le še Paterski, zato je 12 km do cilja tempo v glavnini začel narekovati Domen Novak. Glavnina se je zmanjšala na vsega osem kolesarjev. Zaostanek je sam zmanjšal na 45 sekund. Ko sem na 7 km do cilja ravno hotel iti do Rogliča, da mu povem, kdo je v ospredju, da naj dovolj zgodaj napade, da bo zmanjšal zaostanek, so organizatorji vsa spremljevalna vozila odstranili z dirke, ker je prišlo do nesporazuma. Roglič ni dobil nobenih informacij, kdo je v ospredju in je čakal, da bo napadel Sylwester Szmyd iz CCC, ki pa je imel v ospredju svojega kolesarja. Ko se je sam odločil za napad 2 km do cilja, je bilo prepozno, « je za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal športni direktor Boštjan Mervar.

»Kljub vsemu sem zelo vesel, super rezultat. Zahvala gre ekipi, ki mi je to omogočila, « je bil kratek Roglič, ki je zaostal za 18 sekund. Tretji je bil še en član CCC Sprandi Polkowice Sylwester Szmyd. Bil je še zadnji, ki je zaostal za manj kot minuto. Z 10. mestom se je izkazal tudi Grega Bole, ki pa je zaostal za skoraj štiri minute. V skupnem seštevku ima Paterski 31 sekund prednosti pred Rogličem. Szmyd je z 48 sekundami zaostanka tretji. Grega Bole je zdaj deseti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ