Primož Roglič ostaja vodilni, Simon Gerrans prvi v rožnatem

Primož Roglič ostaja vodilni, Simon Gerrans prvi v rožnatem
09.05.2015 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič dan pred koncem ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke po Azerbajdžanu. Začela se je dirka po Italiji. Ekipni kronometer je dobila ekipa Orica GreenEdge.

Dirka po Italiji
Vendarle se je začela 98. dirka po Italiji. Tokrat s spektakularnim uvodom ob morju. San Lorenzo Al Mare je gostil start ekipnega kronometra, cilj pa je bil v Sanremu. Ekipini kronometer je bil dolg 17,6 km. Po pričakovanjih so bili najhitrejši člani moštva Orica GreenEdge. Progo so premagali s časom 19:26. Njihova povprečna hitrost je znašala kar 54,34 km/h. Drugo mesto je zasedel Tinkoff Saxo, ki je zaostal za sedem sekund. Alberto Contador je tako preostalim konkurentom za končno zmago zadal prvi udarec. Tretje mesto je zasedla Astana, ki je izgubil 13 sekund. Sledijo Etixx Quick Step, movistar, IAM Cycling … CCC Sprandi Grega Boleta je postavil 15. čas. Luka Mezgec je z Giant Alpecinom zasedel 17. mesto, Lampre Merida z Janom Polancem pa 21. Simon Gerrans je oblekel rožnato majico.

Dirka po Azerbajdžanu

Na dirki po Azerbajdžanu je bila na sporedu četrta etapa, ki ni prinesla večjih sprememb v skupnem seštevku. Etapa je bila ravninska, na svoj račun pa so prišli ubežniki. Majico vodilnega v skupnem seštevku je branil Primož Roglič, medtem ko je Marko Kump najboljši po točkah. Etapa je bila dolga 205 km, potekala pa je med mestoma Gabala in Mingachevir. Ubežniki so bili štirje in po več kot štirih urah dirkanja so se lahko udarili za etapno zmago, saj je glavnina zaostala za dobrih 40 sekund. Zmagal je Daniel Turek. Drugi je bil Clemens Sankhauser, tretji pa Conor Dunne. Edini Slovenec med deseterico je bil Marko Kump na šestem mestu.

Kump je obdržal majico najboljšega po točkah. Najboljši v skupnem seštevku pa zanesljivo ostaja Primož Roglič. Kolesar Adrie Mobila ima 34 sekund prednosti pred tremi kolesarji. Drugi je Jasper Ockeloen, tretji je Matej Mugerli, četrti pa Chris Horner. Roglič je tudi drugi v boju za najboljšega na gorskih ciljih. Kolesarji Adrie Mobila pa so najboljši med ekipami. Pred kolesarji je samo še ena etapa, ki bo potekala an 13,6 km dolgem krogu v Bakuju. Kolesarji se bodo povzpeli na tri kategorizirane vzpone, etapa pa bo dolga dobrih 140 km. Če Rogliču uspe zmagati, bo na prestolu nasledil Ilnurja Zakarina. Rus je kasneje stopil na oder tudi na dirki po Sloveniji, letos pa je dobil dirko po Romandiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ