Primož Roglič po izjemnem boju do končne zmage!

Primož Roglič po izjemnem boju do končne zmage!
19.03.2019 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport

Primož Roglič je veliki junak dirke Tirreno-Adriatico. Na koncu je za sekundo ugnal Adama Yatesa. Kronometer je dobil Victor Campenaerts.

Na dirki Tirreno-Adriatico je Primož Roglič slavil končno zmago. Kolesarji so morali za konec premagati še deset kilometrov dolgo vožnjo na čas v San Benedettu del Trontu. Adam Yates je v skupnem seštevku branil 25 sekund prednosti pred Primožem Rogličem. Kronometer je bil povsem ravninski. Oba sta startala na koncu. Za etapno zmago se nista borila, je pa Primož Roglič po šestih dnevih naporov vseeno blestel.

Predvsem v drugem delu, kjer je pihal nasprotni veter je krepko povečeval prednost. Po prvem delu je namreč imel vsega sedem sekund prednosti pred Yatesom. Kronometer je premagal v 11 minutah in 36 sekundah. Za Campenaertsom je zaostal za 13 sekund. Osvojil je enajsto mesto. A bolj pomemben je bil čas tistega za njim. Adam Yates je na cilju zaostal za 26 sekund in Roglič se je lahko razveselil končne zmage.

Dobil je še drugo etapno dirko v tej sezoni. Tretji je bil Jakob Fuglsang, ki je zaostal za 30 sekund. "Tirreno-Adriatico je bil moj velik cilj začetka sezone. Lepo, da sem uspel dobiti dirko. Na startu sem verjel, da bom zmagal. Dal sem vse od sebe in na srečo je bilo dovolj. Želel sem iti na polno do cilja. To je zame velika zmaga. Giro bo drugačna zgodba, saj bodo tam težji vzponi, a v Italijo se bom po višinskih pripravah vrnil zelo motiviran," je dejal Roglič. Dobro sta ta teden nastopala tudi Jan Polanc, ki je dirko končal na 14. mestu, in Matej Mohorič, na koncu 17.

Značke: Cestno
Komentarji
um_etnik 19.03.2019 23:15
Roglič je majico, na kateri je pisalo  Mitchelton Scott odložil/vrgel na zmagovalnem odru pred seboj na tla. Verjetno je to razlog, da se britanski nadutež in neotesanec ni odkril ob igranju slovenske himne. Mislim....😡 kam to vse skupaj vodi?
uroz 20.03.2019 07:21
Bravo Primož.
FMK 20.03.2019 08:25
ej, umetnik, kaj naj z njo, če je organizator dal napačno majico? a povezne na sebe?? sicer pa če si gledal podelitev si videl, fugelsangovo priporočilo- odkimavanje.p.s.- kako pa je majco zabrisla ona mična gospodična pa nisi opazil, ali?kakorkoli, bravo primož!
um_etnik 20.03.2019 22:15
FMK, Ali zmoreš razumeti poanto mojega posta?
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ