Primož Roglič po kronometru ostaja ob najboljših

Primož Roglič po kronometru ostaja ob najboljših
19.02.2016 AVTOR: D. Z.
Fabian Cancellara je dobil kronometer na dirki po Agarvu, Primož Roglič je osvojil 24. mesto. Na dirki po Omanu je za kolesarji najtežja etapa, ki jo je dobil Vincenzo Nibali. Jani Brajkovič je bil 15.

DIRKA PO ALGARVU
Na dirki po Algarvu je bila na sporedu 18 km dolga posamična vožnja na čas. Šlo je za ravninsko preizkušnjo, ki je bila na začetku in na koncu tehnično nekoliko zahtevnejša. Progo je najhitreje odpeljal Švicar Fabian Cancellara. Dobil je večni dvoboj s Tonyjem Martinom. Nemec je sicer imel osem sekund boljši vmesni čas, a na koncu je bil Cancellara boljši za pet sekund. Tretje mesto je z 28 sekundami zaostanka zasedel Geraint Thomas. Odlično je vse skupaj odpeljal tudi do te etape tretji v skupnem seštevku Primož Roglič.

Ta je zaostal za minuto in 13 sekund. Zasedel je 24. mesto. Kristijan Koren je bil 60. Tony Martin se bo potolažil s tem, da je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Kolesar moštva Etixx Quick Step, ki je to etapo dobil že dvakrat ima zdaj tri sekunde prednosti pred Geraintom Thomasom in 20 pred Ionom Izaggirejem. Primož Roglič ostaja v igri za zelo visoka mesta, saj je trenutno šesti. Zaostaja pa za vsega 52 sekund. Pred njim sta še Tony Gallopin in Thibaut Pinot. Za Rogličem pa Machado, Zakarin, Pantano, Contador, Oliveira, Reichenbach, Štybar, Gesink in Amaro. Vodilni po drugi etapi Luis Leon Sanchez je grdo padel in je tudi odstopil.

DIRKA PO OMANU
Na dirki ekstra kategorije po Omanu so kolesarji odpeljali že 4. etapo. Ta je bila tudi najtežja na letošnji dirki. Popeljala jih je od Oasis Muscata do vrha Jabal al Akhdharja oziroma Zelene gore. Cilj je bil na 1435 metrih nadmorske višine, tako da je bilo že pred startom jasno, da bodo tokrat do izraza prišli samo najbolje pripravljeni hribolazci. Majico vodilnega v skupnem seštevku je branil Edvald Boasson Hagen. Na zadnjem vzponu je prvi napadel Eduardo Sepulveda, ki je potem dolgo vozil v ospredju.


Potem pa je iz ozadja napadel Vincenzo Nibali. Sledil mu je lahko le Romain Bardet in skupaj sta slaba dva kilometra pred ciljem Sepulvedo preihtela. Nadaljevala sta vse do zadnjih metrov, v dolgem sprintu pa je bil Nibali prepričljivo močnejši od Francoza. Za Nibalija, ki letos vozi za Astano je to prva zmaga v tej sezoni, tu je bil najboljši že pred štirimi leti. Drugi je bil Bardet, ki je zaostal za deset sekund, tretji pa Nibalijev klubski kolega Jakob Fuglsang, ki je zaostal za 12 sekund.

Sledili so Tom Dumoulin, Rui Costa, Merhawi Kudus, George Bennett, Brendan Canty, Floris De Tier in Edvald Boasson Hagen. Jani Brajkovič je z zaostankom 1:59 zasedel 15. mesto. Luka Pibernik je bil 51., Marko Kump pa 114. V skupnem seštevku je Nibali prevzel vodstvo in ima 15 sekund naskoka pred Romainom Bardetom. Jakob Fuglsang na tretjem mestu zaostaja za 24 sekund. Sledijo Dumoulin, Costa, Hagen, Canty, Kudus, Pozzovivo, Kudus in Brambilla. Brajkovič je s tremi minutami in 58 sekundami zaostanka 18. Luka Pibernik je 35., Kump pa 108.

RUTA DEL SOL
Tudi v Andaluziji je za kolesarji že tretja etapa. Ta je kolesarje popeljala od Monachila do Padula, dolga pa je bil 158 kilometrov. Tudi ta etapa je bila razgibana, tako da sprinterji niso imeli možnosti za boj za zmago. Vseeno smo videli sprint manjše skupine kolesarjev. Med temi je bil najhitrejši Oscar Gatto. Kolesar Tinkoffa je premagal člana Skya Bena Swifta, ki pa je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Boruta Božiča ni bilo v ospredju.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ