Primož Roglič po novi veliki zmagi

Primož Roglič po novi veliki zmagi
07.10.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Veliki junak dirke Milano-Torino je Primož Roglič in po veličastni zmagi je priznal: "Yates je bil res super močan in je od samega starta narekoval zelo močan."

Primož Roglič je včeraj nad Torinom - cilj znamenite, najstarejše enodnevne dirke je gostila Superga - slavil 13. zmago v sezoni in že 60. v karieri. Tokrat je premoč pokazal na zaključnem vzponu. V samem zaključku je v neposrednem dvoboju premagal Adama Yatesa. Tretji je bil Joao Almeida, četrti pa Tadej Pogačar. Kaj pa je Roglič po prihodu na cilj povedal?

O tem, da je izpustil dirko Tre Valli Varesine: Verjamem, da so me gledalci mogoče pogrešali, ampak sam nisem nič kaj pogrešal te dirke, ker sem jo tudi sam raje gledal v tem primeru iz postelje. Vzel sem si nekaj počitka in bil danes ponovno zunaj na cesti.

O napadu še pred zaključnim vzponom: Ponovno se je dirka pričela že kar daleč stran od samega finalnega kroga. Na srečo smo bili v zelo dobri poziciji, saj smo bili iz naše ekipe spredaj trije. Zelo težko je bilo in potem nikoli ne veš, koliko moči ti sploh še ostane v nogah. Ampak, očitno sem še imel nekaj. Ponovno lepa zmaga in super.

O sodelovanju v pobegu: Saj ne veš, kaj je boljše, da smo bili spredaj in sem ves čas “full gas” krožil, ali je boljše, da so bili zadaj in so se potem preselili, saj smo bili mi spredaj v bistvu zelo, zelo utrujeni. Nikoli ne veš. Ampak, vedno se je treba boriti do zadnjih metrov. Tokrat se je ponovno vse izteklo v naš prid.

O napadu Deceuninck Quick Stepa: Takrat ne smeš prav veliko razmišljati. Če za trenutek pomisliš, si že v drugi skupini. Iti moraš. Res je bilo zelo boleče, saj nisem bil pripravljen na kaj takega. Fantje iz Deceunincka so bili na to pripravljeni, so to načrtovali. Res je bilo zelo težko. Od trenutka, ko so napadli do vzpona.

O dvoboju z Yatesom: Yates je bil res super močan in je od samega starta narekoval zelo močan, težek ritem. Na srečo sem imel tudi sam dovolj moči, da sem mu lahko sledil. Na koncu tudi toliko, da sem lahko odgovoril njegovemu napadu. Bilo pa je definitvno zelo težko.

O tem, da je v takih zaključkih nepremagljiv: Morda se zdi lahko, a je zelo težko. Vsi fantje so zelo močni. Nismo samo tile, ki smo danes bili spredaj. Tu je 20 in več močnih fantov.

O enodnevnih dirkah: Učim se. Moraš se učiti. Če želim biti nekoč uspešen in se boriti z najboljšimi tudi na takih dirkah, potem moram na njih pač nastopati. Tu ni druge priložnosti, priložnosti za popravo. Na etapnih dirkah, če si močan, potem se vse postavi na svoje mesto. Tu pa potrebuješ nekaj sreče. Biti moraš super močan, imeti moraš svoj dan in srečo.

O dirki po Lombardiji in vlogi favorita: Vsi startamo skupaj. Najboljši bo zmagal. Na vseh teh dirkah do zdaj smo videli zares zelo zahtevno dirkanje. Ne dirka se samo na zadnjem vzponu, ampak se napada od daleč. Zelo težko bo, a kot sem že prej dejal, veliko stvari se ti mora poklopiti, če želiš doseči dober rezultat. Smo pa lahko samozavestni in naredili bomo, kar bomo le lahko.

O utrujenosti po dolgi sezoni in o tem, če je bolj svež, ker je poleti izpustil nekaj etap na Touru: Takega dopusta nisem načrtoval. Težko je bilo. Bil sem poškodovan. Nisem bil na dopustu. Sezona je za vse nas dolga, tudi zame. Nisem več tako svež, kot sem bil na začetku sezone. Ob takih rezultatih pa je lepo iti na start in se potruditi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ