Primož Roglič po SP: "Bili smo vedno tam, kjer je karkoli bilo"

Primož Roglič po SP: "Bili smo vedno tam, kjer je karkoli bilo"
27.09.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Primož Roglič je zadovoljen s predstavo, ki jo je pripravil na včerajšnji cestni dirki na svetovnem prvenstvu. Tokrat v drugačni vlogi. Sicer je bežal, a vendar so fantje pomagali Mateju Mohoriču.

Primož Roglič je cestno dirko na svetovnem prvenstvu končal na 48. mestu. V največji skupini, ki je prišla na cilj skoraj 270 kilometrov dolge preizkušnje. Po prečkanju ciljne črte, potem ko se je že odpravil proti reprezentančnim vozilom je navdušil še gledalce. Obrnil se je in si vzel čas za podpisovanje dresov, majic, kap ... Obenem si je vzel čas tudi za novinarje.

O dirki: Gledano z moje strani je to predvsem nekaj drugega, drugačnega, kot sem imel na zadnja s tritedensko dirko v Španiji. To danes je bila povsem druga stvar. Z ekipo smo dirkali zelo agresivno, aktivno. Bili smo vedno tam, kjer je karkoli bilo. Definitivno moramo biti zadovoljni. Na koncu je bil tudi Matej s tisto skupino, ki se je udarila za kolajne. Super je bilo. Vesel sem, da sem bil tu in sem nedeljo preživel kolesarsko in užival v ogromni podpori na teh krogih in ob celotni trasi danes.

O sodelovanju v pobegu s Tratnikom: Nikoli ne veš. Kolesarstvo je zelo nepredvidljivo, še posebej na cestah, kot so bile danes tu. Vedno je tako, da je bolje biti korak spredaj kot zadaj. Vedno poskušaš še kaj prihraniti, saj je bilo res še 150 ali več kilometrov do cilja. Težko si sploh predstavljaš, kako bo vse to šlo še tako dolgo. Po drugi strani pa je bil res sprint na sprint.

O vlogi pomočnika: To je kolesarstvo. Definitvno ta trasa na papirju že v osnovi ni bila zame. Ampak, če te ni tu, potem tudi teh izkušenj ne moreš pridobiti. Sem se definitivno odločil, da pridem sem in poskusim pomagati ekipi, da naredimo nekaj dobrega. Na koncu smo lahko vsi zadovoljni. Seveda si vedno želiš najboljše, vedno si želiš kolajne. Če je kolajna, ampak ni zlata, je že takoj prvo razočaranje. Postopoma. Gremo dalje.

O obisku avtomobila z zdravnikom: Bolj naključno. Šel sem po bidone in oni so se tam ustavili in me verjetno fotografirali.

O zadovoljstvu po dirki: Zdi se mi, da je to bilo lepo svetovno prvenstvo. Res sem užival ob vseh navijačih, ki so bili danes ob progi. Super izkušnja.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ