Primož Roglič postavil rekord San Luce

Primož Roglič postavil rekord San Luce
06.10.2019 AVTOR: DZ, f

Primož Roglič je včeraj do zmage na dirki po Emiliji prišel po rekordno hitro odpeljanem zaključnem vzponu na San Luco.

O izjemni zmagi Primoža Rogliča na dirki po Emiliji smo že pisali. Včeraj je bil na preizkušnji v okolici Bologne prepričljivo najmočnejši. Govorimo o dirki, ki se konča na vrhu vzpona San Luca nad Bologno. Kolesarji ga morajo premagati kar petkrat, ob zadnjem vzpenjanju pa je bil cilj na vrhu. Vzpon je že tradicionalen za to dirko.

Obenem so se morali kolesarji letos na ta klanec podati tudi na prologu dirke po Italiji. Takrat je bil z naskokom najboljši Primož Roglič. Najboljši čas zgolj vzpona pa je takrat postavil Giulio Ciccone. Roglič pa je tokrat postavil najboljši čas tega vzpona do zdaj. Po izjemno hitrem uvodnem ritmu je Roglič napadel dober kilometer pred ciljem.

Najdlje mu je uspel slediti Michael Woods, vendar je tudi Kanadčan popustil. In, kakšni so časi tega 2,1 km dolgega vzpona s z 9,4-odstotnim povprečnim naklonom? Primož Roglič ga je včeraj premagal s časom 5:39. Tu pa so najbolj izpostavljeni dosežki … Kolesarji ta vzpon začnejo po hitrem spustu, tako da ga začnejo z večjo hitrostjo.

Na dirki po Italiji pa so letos morali tik pred vzponom močno upočasniti in zaviti desno. Takoj nato pa se je začel strm klanec. Takrat je najboljši čas zgolj klanca postavil Ciccone. Čas pa 6:00. Roglič je bil tri sekunde počasnejši, Simon Yates pa je zaostal še za dodatno sekundo. Kakšni pa so časi vseh časov?

Časi vzpona na San Luco
1. Primož Roglič (Emilia, 2019): 5:39
2. Vincenzo Nibali (Emilia, 2017): 5:44
3. Michael Woods (Emilia, 2019): 5:53
3. Pellizotti, Di Luca, Garzelli, Menčov, Sastre, Bruseghin (Giro, 2009): 5:54
4. Robert Gesink (Emilia, 2010): 5:55
5. Esteban Chaves (Emilia, 2016): 5:56

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ