Primož Roglič prava kolesarska zvezda

Primož Roglič prava kolesarska zvezda
30.04.2018 AVTOR: D. Z.
Procyclingstats je v zadnjih letih postala prava referenca za kolesarstvo in kolesarje. Vsa statistika, podatki ...

In ta spletna stran nam jasno pove, da je v tem trenutku Primož Roglič prava zvezda. Ves teden je bil Primož Roglič med najbolj popularnimi kolesarji, torej med tistimi, o katerih se je na procyclingstats pozanimalo največ ljudi.

Seveda pa so bolj pomembne lestvice. Po etapni zmagi na dirki Tirreno-Adriatico, potem ko je dobil etapo in tudi celotno dirko po Baskiji. Zdaj pa je dobil še dirko po Romandiji. Izjemna pomlad pred zasluženim počitkom, torej. Pa poglejmo lestvice. Na lestvici PCS vodi Peter Sagan, ki je zbral 2419 točk. Primož Roglič je s 36. mesta napredoval na 18. Na uradni UCI lestvici World Toura pa je trenutno šesti. Peter Sagan vodi s 1891 točkami. Roglič jih je zbral 1155.

Še boljši je, če te lestvice gledamo zgolj glede na dosežke v tej sezoni. Na lestvici PCS (procyclingstats) je tako z 809 točkami na petem mestu. Premočno vodi Alejandro Valverde, ki je zbral 1439 točk. Roglič je visoko tudi na Svetovni lestvici. Na tej štejejo vse dirke, ne samo World Tour. Tu vodi Peter Sagan, ki ima kar 3845 točk. Roglič je napredoval na 11. mesto. Zbral je 2202 točki.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ