Primož Roglič pred današnjo 15. etapo zapušča Tour

Primož Roglič pred današnjo 15. etapo zapušča Tour
17.07.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Iz ekipe Jumbo Visma so sporočili, da Primož Roglič odhaja s Toura, da bo imel dovolj časa, da pozdravi svoje poškodbe še pred prihajajočo dirko po Španiji. 

Padec v 5. etapi dirke po Franciji očitno še pušča sledi pri Primožu Rogliču, čeprav se je v minulih dneh že precej bolj dobrovoljno vozil po francoskih cestah in opravljal vlogo pomočnika Jonasu Vingegaardu. Danes zjutraj so iz Jumbo Visme sporočili, da Roglič odhaja domov, da bo lahko do konca pozdravil poškodbe. 

»Ponosen sem na to, kar sem prispeval k trenutnemu razvoju dogodkov na dirki in prepričan sem, da bo ekipa lahko uresničila naše cilje, to sta zelena in rumena majica,« je v kratki izjavi ob odstopu povedal Roglič. Najbolj ga je pestil udarec v hrbet, ki ga je prejel ob padcu, saj mu je ta povzročal bolečine pri poganjanju pedal. 

Zanj je to nedvomno najbolj smiselna poteza, saj bo naskakoval četrto zaporedno zmago na Vuelti, z vidika ekipe pa mnogo manj. Branijo namreč rumeno majico, ki se ji Tadej Pogačar v zadnjem tednu ne bo odrekel tako zlahka. Tudi če Roglič ni stoodstotno pripravljen, bi bil še vedno lahko v veliko pomoč Jonasu Vingegaardu, ki bo rabil vsakega kolesarja na poti do Pariza, na pomoč Rogliča pa ne bo več mogel računati. 

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ