Primož Roglič pred DP: Lepo je nastopiti na domačih tleh

Primož Roglič pred DP: Lepo je nastopiti na domačih tleh
20.06.2020 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

"Državno prvenstvo je dobrodošlo, a Tour ostaja prioriteta," je na novinarski konferenci dejal Primož Roglič. Tu so še nekateri njegovi odgovori.

V nedeljo bo 30. državno prvenstvo. Zagotovo posebno, saj se bodo morali kolesarji po uvodnih sedmih krogih za konec podati še na Ambrož pod Krvavcem. Tu so nekatere besede Primoža Rogliča.

O začetku sezone na državnem prvenstvu: Fino, da lahko tudi sam začnem sezono. Ni bilo posebnega fokusa, ne načrtovanja. Ta zadeva se je hitro odvila. Nihče ni mogel česa predvideti. Zdaj bomo lahko razbili neko monotonost treninga.

O taktiki na državnem prvenstvu: Glede na to, da sem sam, moram opravljati vse naloge. Moram biti za vse. Tudi po bidone moram in biti tam, kjer se bo dirka odločala. Na koncu moraš biti najboljši še na hrib.

O tem, da na prvenstvu nima pomočnikov iz ekipe: Hendikep je ogromen, saj vsi vemo, koliko pomeni vsak tekmovalec tudi na tritedenskih dirkah. Ko ga izgubiš nastane luknja. Državno prvenstvo je specifična dirka tudi po dolžini. Ampak, saj ne bom prvič sam na startu. Bil sem že v zadnjih letih, z izjemo let, ko sem nastopal za Adrio Mobil. Treba se bo znajti v dani situaciji. Na koncu je vedno, da če si dovolj dober in močan dobiš svojo priložnost.

O zaostanku, ki ga na vzponu še lahko nadoknadi: Bomo videli. Nisem dober v tem preračunavanju. Ponavadi ga opravljajo drugi športni direktorji. Videli bomo, kako bo dirka potekala in koliko moči bo kdo ohranil pred zadnjim klancem, ki je zelo težek.

O Touru: Tour je glavni cilj sezone in ostaja točka, na katero res želim ostati optimalno pripravljen. Če nam to uspe, potem lahko to pokažemo na dirki. Državno prvenstvo je tako dobrodošlo, a Tour ostaja prioriteta. Prvenstvo pa razbije tisto rutino treninga. Malo akcije, dirke.

O morebitnem boju s Pogačarjem na zadnjem vzponu: Super bi bilo, da bi prišlo do spopada, a vsi tisti, ki se spoznajo, vejo, da je kar kup dejavnikov, ki poskrbijo, da se to morda ne zgodi.

O prvenstvu kot izzivu: Nič hudega ni, če si prvak ali ne. Je pa velik izziv vsem. Lepo je, da nastopimo na domačih tleh in lahko pokažemo gledalcem, kako hitro se lahko peljemo.

O spremstvu na prvenstvu: Načeloma bi morala priti ekipa, tako da bi imel podporo večjega števila ljudi, vendar pa niso še dobrodošli, saj bi morali ostati pri nas v karanteni. Tako bo prišel samo športni direktor Grischa. On je Nemec in se bo lahko pripeljal.

O zaključnem vzponu: Zame osebno bi bilo dovolj, če bi šli samo do prvega dela vzpona. Glede na trenutno formo. Na srečo pa je vseeno konec še pred vrhom. (smeh)

O rekordu Tadeja Pogačarja na Stravi: Tega rekorda sigurno ne bom popravil. Morda ga bo Tadej, če bo po Ambrožu kar nadaljeval naprej. (smeh)

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ