Primož Roglič pred SP: "Po 250 km je vsaka stvar zelo težka"

Primož Roglič pred SP: "Po 250 km je vsaka stvar zelo težka"
25.09.2021 AVTOR: DZ

Primož Roglič je v petek prišel v Flandrijo in se pridružil članski reprezentanci pred nedeljsko cestno dirko. Kaj je dan pred preizkušnjo povedal medije? "Svetovno prvenstvo je vedno nek izziv."

Slovenska članska reprezentanca bo na jutrišnji cestni dirki štela osem kolesarjev. Na startu bodo praktično vsi najboljši. Celotna sedmerica iz World Tour ekip in David Per iz Adrie Mobila. Največ si od dirke obeta Matej Mohorič, ki progo pozna do potankosti. Povsem drugačen pristop ima Primož Roglič, ki si proge ni uspel ogledati, saj je prispel šele v petek, medtem ko je bila proga za trening odprta samo v četrtek. V nadaljevanju pa, kaj je zmagovalec dirke po Španiji povedal po prihodu v Flandrijo.

O nastopu za slovensko reprezentanco: Svetovno prvenstvo je vedno nek izziv. Velikokrat sem že nastopal na SP in ja, zakaj pa ne, se vedno poraja vprašanje. Glede na to, da imamo super močno ekipo, verjamem, da lahko vsi skupaj damo nek svoj maksimum tu. Gledano skozi te oči sem si definitivno želel biti tu, biti del vsega in dati svoj maksimum.

O reprezentanci z vsemi najboljšimi kolesarji: Eno so imena na papirju, drugo pa realnost same dirke. Ne bi nič govoril, nič pričakoval. Dirka je potem tisto, kar se zgodi. Dirka bo na koncu povedala, kdo je bil najboljši, kdo bo zmagal. Na nas je, da damo svoj maksimum in poskušamo narediti, iztržiti največ.

O željah pred dirko: Dati želim svoj maksimum, narediti tisto najboljše. To je moja želja. Pomagati ekipi, biti v pomoč, takrat ko bo potrebno in tistim, ki bodo najboljši na dirki. Lahko pripomorem k čimboljšemu uspehu vseh nas. S tako mislijo so tu vsi fantje ki tu nastopajo.

O tem, kako je preživel obdboje po dirki po Španiji: Prvi teden smo res uživali, proslavljali. Drugi teden pa sem bil spet na treningih. Po enem tednu si res utrujen, utrujen. 14 dni pa je dovolj, da si nekako spočiješ. Lahko se pripraviš na nove dirke. Nimam pa nobenih pričakovanj.

O tem, če mu je ostalo kaj moči za zaključni del sezone: Sigurno si vedno želiš več in več. Biti boljši in boljši. Sam si želim dosegati še dobre rezultate, nisem pa s tem obremenjen.

O nedeljski taktiki: Nismo še prav razglabljali s fanti glede podrobnosti, taktike. To nas čaka jutri. Videl sem nekaj dirk, kako je bilo v mlajših kategorijah. Vedno je zahtevno in kakorkoli po 250 km je vsaka stvar zelo težka. Glavno je ostajati zbran, fokusiran. To je primarna stvar.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ