Primož Roglič še naprej na Bianchiju

Primož Roglič še naprej na Bianchiju
24.07.2018 AVTOR: DZ, Bettini Photo

Med dirko po Franciji so iz moštva LottoNL Jumbo sporočili, da so podaljšali sodelovanje s proizvajalcem koles Bianchi.

Glavni mož ekipe LottoNL Jumbo Richard Plugge in proizvajalec koles Bianchi sta prvo pogodbo podpisala pred sezono 2014. Sodelovanje je očitno nadvse uspešno, tako da so se predstavniki obeh strani zdaj odločili, da pogodbo še podaljšajo.

“Bianchijeva zaveza, da bo ponudil najboljše kolo za kakršnekoli razmere je v zadnjih petih letih ekipi prinesla velike uspehe. Povratne informacije in odziv, ki ga s strani kolesarjev dobijo v Bianchiju pomaga pri razvoju in nas je pripeljal do nepozabnih zmag. Skupaj smo dosegli skoraj sto zmag,” so pri moštvu LottoNL Jumbo zapisali v uradni izjavi za javnost.

Med temi zmagami so tudi štiri etapne zmage na dirki po Franciji (tudi lanska Primoža Rogliča), pa tudi zmagi Primoža Rogliča na dirki po Baskiji in dirki po Romandiji. Pa zmaga na dirki po Sloveniji in pred dvema letoma etapna zmaga na dirki po Italiji. Še bi lahko naštevali. Zares pomemben del celotne zgodbe nizozemske ekipe in italijanskega proizvajalca koles je postal tudi Primož Roglič.

“Kot kolesarji občutimo, da so pri Bianchiju pozorni na malenkosti. Uporabljajo najboljšo tehnologijo in najboljše materiale. To naredi razliko. Med dirkanjem imamo popoln nadzor na kolesom, kar je zelo pomembno,” je med drugim v izjavi za javnost dejal Roglič. Glavni mož ekipe Richard Plugge pa je dodal: “V petih letih sodelovanja smo se vseskozi razvijali. Oboji. Mi, kot ekipa z izjemnimi rezultati in z ravojem mladih, kot tudi Bianchi s kolesi, ki jih uporabljamo. Osnova vseh je stremenje k inovacijam. Ekipa želi biti iz dneva v dan boljša in pri Bianchiju razmišljajo podobno. Do zdaj smo dobro sodelovali in zdi se, da je pred nami svetla prihodnost. Vesel sem, da smo uspeli podaljšati že zdaj uspešno sodelovanje.” Sicer pa kolesarji nizozemskega moštva uporabljajo pet modelov: Oltre XR4, Specialissima, Aquila CV in Infinito CV.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ