Primož Roglič se vrača na Tour in to z izjemno ekipo!

Primož Roglič se vrača na Tour in to z izjemno ekipo!
20.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič je na predstavitvi ekipe potrdil, da bo v sezoni 2020 nastopil na dirki po Franciji. Ob sebi bo imel Dumoulina, Kruijswijka, Van Aerta, Kussa, Martina, de Plusa in Gesinka.

Jumbo Visma bo na dirko po Franciji odpeljala izjemno ekipo! Seveda je nastop potrdil tudi Primož Roglič, ki bo na Touru nastopil še tretjič v karieri. A lepo po vrsti. Danes smo videli predstavitev ekipe Jumbo Visma za novo sezono. Kolesarji so se predstavili v novih dresih, ki so jih razkrili že pred dnevi. Obenem so pri ekipi večino skrivnosti glede programa dirk uspeli vsaj delno skriti do danes.

Sicer so predtem že razkrili, da bo letos tretji s Toura Steven Kruijswijk kot kapetan nastopil na dirki po Španiji. Ostalo pa smo spoznali tokrat. Primož Roglič bo odšel na dirko po Franciji. Tam je bil že dvakrat. V krstnem nastopu je dobil etapo, lani je dobil etapo in dirko končal na četrtem mestu v skupnem seštevku. Zdaj ga čaka nov izziv v boju za visoka mesta v skupnem seštevku.

Pri Jumbo Vismi pa so se odločili za zelo pogumno potezo. Na Tour bodo poslali vse tri kolesarje, ki so se sposobni boriti za visoka mesta v skupnem seštevku! Primož Roglič, Steven Kruijswijk in Tom Dumoulin. Tudi preostanek ekipe bo izjemen: Sepp Kuss, Wout van Aert, Robert Gesink Tony Martin in Laurens De Plus. Iz igre je izpadel sprinter Dylan Groenewegen, ki bo nastopil na dirki po Italiji in po Španiji, kar dokazuje, da Nizozemci napadajo najvišja mesta v skupnem seštevku.

"Ko sem izvedel, da v ekipo prihaja Tom Dumoulin, sem se tega zares razveselil, saj to naredi našo ekipo še močnejšo. MIslim, da to ne zaplete stvari. Vsi želim zmagati, a vsi želimo biti tudi člani zmagovalne ekipe. Nimam težav, če bom delal zanj in ne bo težav, če bo on delal zame. Mislim, da smo z njegovim prihodom še dvignili našo raven," je dejal Primož Roglič.

O izboru ekipe za Tour – tudi o tem, da tokrat ne bo sprinterja, pa: "Pri ekipi ne gre zgolj za kapetane. Na dirki bomo imeli močno ekipo. Upam, da lahko zmagam. Vsi sanjajo o tem, a želim biti član zmagovalne ekipe. Morda si lahko slabši in še vedno zmagaš. Moraš pa biti boljši od preostalih kolesarjev." Zanimiv je program dirk Primoža Rogliča.

V prvem delu sezone se vse ne bo vrtelo okrog etapnih dirk, ampak tudi okrog enodnevnih. Sezono bo začel kasneje kot običajno. Na dirki Pariz-Nica, ki bo potekala tudi po trasi dirke po Franciji. Potem bo sledila dirka po Baskiji, ki jo je lani dobil. Potem pa Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Sledil bo premor in priprave. Naslednja dirka pa bo Tour de France. Potem pa seveda olimpijske igre.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ