Primož Roglič spet najboljši!

Primož Roglič spet najboljši!
08.04.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je dobil še zaključni kronometer na dirki po Baskiji. Končni zmagovalec pa Alejandro Valverde. Roglič peti, Špilak 10.

Primož Roglič je veliki zmagovalec zadnje etape na dirki po Baskiji. Govorimo o 27,7 km dolgi vožnji na čas s startom in ciljem v Eibarju.

Primož Roglič je postavil najboljši čas. Progo je premagal v 35 minutah in 58 sekundah. Povprečna hitrost pa 46,209 km/h. Za njim se je odvijal pravi boj za končno zmago. Alejandro Valverde je vozil v rumeni majici in je spet blestel. Rogliču se je približal na devet sekund. Postavil je drugi čas dneva in se je tako lahko veselil tudi končne zmage.

Na kronometru je bil tretji Izagirre, sledili pa so še Contador, De la Cruz, Matthews, Kirijenka, Ulissi, De la Parte in Bennett. Simon Špilak je z minuto in 23 sekundami zaostanka postavil 11. čas. Skupni vrstni red pa naslednji. Valverde je premagal lanskega zmagovalca Alberta Contadorja, ki je zaostal za 17 sekund.

Ion Izagirre je bil tretji. Sledi David De la Cruz in potem že Primož Roglič. Na petem mestu je zaostal za 59 sekund. Sledijo Meintjes, Konrad, Luis Henao, Uran. Simon Špilak je z zaostankom 2:01 dirko končal na desetem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ