Primož Roglič spet najboljši!

Primož Roglič spet najboljši!
08.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič je dobil dobil novo enodnevno dirko. Tokrat je bil najboljši na dirki Tre Valli Varesine. V kaosu na koncu je bil najbolj prepričljiv!

Nova enodnevna dirka in nova zmaga. Primož Roglič je v izvrstni formi. Po dirki po Emiliji je zdaj dobil še dirko Tre Valli Varesine! Govorimo o preizkušnji ekstra kategorije. Na startu 198 kilometrov dolge preizkušnje so bili številni zvezdniki: Valverde, Nibali, svetovni prvak Pedersen, Mollema, Carapaz, Martin, Ulissi, Fuglsang, Woods … Na startu v Saronnu je bil tudi Jan Polanc. Sledilo je napeto dirkanje do Vareseja.

Na koncu so morali kolesarji premagati še zahtevne kroge. Dirka pa se je začela razpletati 12 kilometrov pred ciljem. Luis Leon Sanchez je bil v pobegu, za njim pa prva skupina zasledovalcev. Med njimi so bili Dunbar, Nibali, Daniel Martin, Formolo, Teuns, Valverde, Woods, Frank, Bidard, Gaudu, Kelderman, Madouas, Molard, Ulissi, Aranburu in Mollema. 12 kilometrov pred ciljem pa je skupina po napaki motorista pred njo zgrešila očitno slabo označeno traso.

Nibali je šel naravanost, namesto da bi zavil. Posledično so mu sledili ostali in okrog 15 kolesarjev je tako moralo obrniti. Medtem je skupina s Primožem Rogličem šla po pravi poti. Sledil je lov na Sancheza. Na zadnjem klancu so ritem narekovali kolesarji Ineosa, ki so pripravljali teren za Giannija Moscona. Prav Ineos je poskrbel, da se je skupina Sanchezu ob vstopu v zadnji kilometer povsem približala.

Potem so napadli Moscon, Latour in Fuglsang. Na ta napad je bil Roglič že pozoren in jim je uspel slediti. Sancheza so hitro ujeli in prehiteli. Ko so se za hip spogledali in prenehali s poganjanjem pa je dobrih petsto metrov pred ciljem napadel Roglič. Sledil mu ni nihče več. Primož Roglič je lahko slavil prestižno zmago! Tri sekunde za njim je dirko končala skupina 21 kolesarjev. Giovanni Visconti je bil drugi, tretji pa Toms Skujins. Sledili so Vendrame, Higuita, Benoot, Sbaragli, Geoghegan Hart, Caruso in Wellens. Jan Polanc je bil 44.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ