Primož Roglič ugnal Mateja Mugerlija in legendarnega Hornerja

Primož Roglič ugnal Mateja Mugerlija in legendarnega Hornerja
07.05.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Azerbajdžanu je bila na sporedu 2. etapa, ki jo je dobil Primož Roglič. Drugi je bil Matej Mugerli.

Na dirki po Azerbajdžanu je za kolesarji že ena izmed težjih preizkušenj letošnje, že 4. dirke. Govorimo o drugi etapi od Bakuja do Ismayillija. Etapa je bila dolga 186,5 km, kolesarji pa so morali premagati tri kategorizirane vzpone. Najprej dva druge in potem enega prve kategorije. V igri za končno zmago ostajajo očitno samo še štirje kolesarji, saj preostali zaostajajo že za več kot 3 minute in 50 sekund.

Majico vodilnega v skupnem seštevku je nosil zmagovalec prve etape Marko Kump, ki pa tokrat ni imel večjih možnosti, da bi to majico ubranil. Zmage pa se je po samostojnem pobegu veselil njegov klubski kolega Primož Roglič. Kolesar Adrie Mobila je na cilj prišel po dobrih štirih urah in 43 minutah dirkanja. Za drugo mesto se je udarila skupina treh zasledovalcev, ki so za Rogličem zaostali za 34 sekund. Boj za to mesto je dobil slovenski državni prvak Matej Mugerli, ki sicer vozi za domači Synergy Baku.Mugerli je v boju ugnal tretjega Američana Christopherja Hornerja, nekdanjega zmagovalca dirke po Španiji. Četrti je bil Jasper Ockeloen. Prva zasledovalna skupina je zaostala skoraj za štiri minute, boj za peto mesto je pripadel Maksymu Averinu. V tej skupinici je bil tudi Kristijan Fajt, ki je osvojil deveto mesto.

V skupnem seštevku vodi Roglič, ki ima 34 sekund prednosti pred Jasperjem Ockeloenom, Matejem Mugerlijem in Christopherjem Hornerjem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ