Primož Roglič uradno potrjen za Tour

Primož Roglič uradno potrjen za Tour
19.06.2018 AVTOR: DZ

Ekipa LottoNL Jumbo je takoj po dirki po Sloveniji objavila dokončni seznam kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Franciji. Primož Roglič pričakovano potrjen!

Criterium du Dauphine, dirka po Švici in dirka po Sloveniji. To so dirke, ki so štele za ključno selekcijo, kdo bo lahko ekipo LottoNL Jumbo zastopal na prihajajoči dirki po Franciji. Na seznamu ni presenečenj. Seveda je za nas vsekakor glavno ime Primož Roglič, ki je v teh dneh potrdil, da je odlično pripravljen. Ekipa ne bo vsega stavila samo na enega kolesarja. Steven Kruijswijk bo od starta kapetan in bo poskušal dirkati na visoka mesta v skupnem seštevku.

Lanski zmagovalec kraljevske etape Primož Roglič bo imel proste roke, tu pa je še sprinter Dylan Groenewegen, ki je lani dobil najprestižnejši sprint v Parizu. Potem je tu še eno domače upanje Robert Gesink. Pridružili se jim bodo še Martens, Roosen, Jansen in Tolhoek. Letos bodo ekipe lahko računale na osem kolesarjev, torej na enega manj kot v preteklih letih. Dirka se začne 7. julija. 

LottoNL Jumbo: Primož Roglič, Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen, Robert Gesink, Amund Grondahl Jansen, Paul Martens, Timo Roosen in Antwan Tolhoek.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ