Primož Roglič v dežju obdržal rumeno majico

Primož Roglič v dežju obdržal rumeno majico
02.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič v dežju in mrazu obdržal rumeno majico na dirki po Romandiji. Etapo dobil ubežnik Stefan Kung.

Na dirki po Romandiji je za kolesarji druga etapa. Po profile sodeč najlažja izmed vseh. La Locle je gostil start, Morges pa cilj 174 kilometrov dolge preizkušnje z dvema kategoriziranima vzponoma. Obetal se je boj med ubežniki in sprinterji. Kolesarje pa sta dodatno ovirala dež in mraz. V rumeni majici je etapo začel Primož Roglič. Že po prvih desetih kilometrih dirkanja je prišlo do povega.

Stefan Kung, Geminas Bagdonas, Jorge Arcas, Frederik Backaert, Nathan Brown in Claudio Imhof so sestavljali ubežno skupino, ki si je hitro privozila dobrih pet minut prednosti. Sledil je 14,6 km dolg vzpon, na katerem je glavnina nekoliko zmanjšala zaostanek na dobre tri minute. Kolesarji so prečkali ciljno črto in se potem podali še na vzpon tretje kategorije Reverolle, dolg vsega osemstro metrov.

Kungu sta lahko sledila samo še Bagdonas in Backaert. 19 kilometrov pred ciljem je Kung znova napadel in nadaljeval v samostojnem pobegu. Glavnina je zaostajala za dobro minuto, v glavnini pa je ritem narekoval predvsem Shane Archbold, kar je bilo premalo, da bi lahko zasledovalci zmanjšali zaostanek. Kung je ohranil 57 sekund prednosti in se je lahko veselil zaslužene zmage.

V ozadju so se sprinterji lahko udarili samo za drugo mesto. Jan Tratnik je opravil ogromno dela za Sonnyja Colbrellija. A Italijan je moral priznati premoč Samu Bennettu. Primož Roglič je obdržal rumeno majico. Zdaj so pred kolesarji odločilne tri etape. Jutrišnja še ne bo ekstremno zahtevna, vendar se bo končala na kratkem klancu. Sobotna pa bo kraljevska. Potem pa še vožnja na čas.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ