Primož Roglič v kronometru 12.

Primož Roglič v kronometru 12.
07.09.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Veliki Britaniji je bil na sporedu kronometer, ki ga je dobil Lars Boom. Najboljši Slovenec Primož Roglič na 12. mestu.
.

Na dirki po Veliki Britaniji smo v prvih štirih etapah videli štiri sprinte glavnine. Zdaj pa je bil na sporedu 16,2 km dolg posamični kronometer s startom in ciljem v mestu Tendring.

Na dirki nastopajo tudi trije Slovenci. Luka Mezgec, Jan Tratnik in Primož Roglič. Če je Mezgec kot pomočnik do dveh zmag pomagal Calebu Ewanu, pa sta tokrat do izraza prišla Roglič in Tratnik. A nista bila povsem pri vrhu. Blesteli so prav kolesarji moštva LottoNL Jumbo, torej moštva, v katerem vozi Primož Roglič.

Tokrat je bil najhitrejši Lars Boom. S povprečno hitrostjo 51,07 km/h je progo premagal v 19 minutah in dveh sekundah. Drugi je bil njegov klubski kolega Victor Campenaerts, tretji pa član Skyja Vasilij Kirijenka. Sledili so Stefan Kung (BMC), Jos Van Emden (LottoNL Jumbo), Tony Martin (Katjuša Alpecin), Michal Kwiatkowski, Geraint Thomas (oba Sky), Alex Dowsett (Movistar) in Luke Durbridge (Orica Scott).

Roglič, ki se pripravlja na svetovno prvenstvo je s povprečno hitrostjo 49,97 km/h progo premagal v devetnajstih minutah in 27 sekund. To je bilo doolj za 12. mesto. Jan Tratnik je bil z 49 sekundami zaostanka 26. Skupni vrstni red? Boom ima zdaj osem sekund prednosti pred Campenaertsom in devet pred Kirijenko. Najboljši Slovenec je Primož Roglič na 12. mestu. Zaostaja za 27 sekund. A zdaj kolesarje LottoNL Jumbo čaka težko delo, saj bodo morali braniti majico vodilnega v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ