Primož Roglič V Veliki Britaniji že z najboljšimi

Primož Roglič V Veliki Britaniji že z najboljšimi
03.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Očitno se obeta izjemen zaključek sezone. Primož Roglič je v drugi etapi dirke po Veliki Britaniji že pokazal pravo pripravljenost. Zmagal pa je Cameron Meyer.

Na dirki po Veliki Britaniji je za kolesarji druga etapa. Cranbrook je gostil start, Barnstaple pa cilj 174 kilometrov dolge preizkušnje. Ta je bila nadvse razgibana, ni pa bila ekstremno zahtevna. Vseeno se je izkazala za nadvse selektivno. Kolesarji so morali premagati tri kategorizirane vzpone. Najprej vzpon druge kategorije, potem pa po 120 kilometrih še en vzpon druge kategorije. Ta je bil dolg 6,8 km, povprečni naklon pa je znašal 3,4 %. Sledili so trije nekategorizirani klanci in potem pe 1,9 km dolg vzpon s povprečnim naklonom 8,8 %.

Vrh je bil po 154 kilometrih dirkanja. Po spustu pa še ravninski odsek do cilja. Zeleno majico najboljšega v skupnem seštevku dirke ekstra kategorije je nosil zmagovalec prve etape Andre Greipel. Pobeg dneva je uspel peterici kolesarjev, ki je napadla na prvem kategoriziranem vzponu po šestih kilometrih dirkanja. Skupino so sestavljali Meyer, Tonelli, Davies, Teggard in Rowsell. Privozili so si skoraj sedem minut prednosti. Čez zaključne vzpone sta v ospredju vztrajala samo še Tonelli in Meyer, medtem ko so bili nadvse aktivni tudi v vse manjši glavnini.

Geraint Thomas in Chris Froome sta se izkazala kot pomočnika Woutu Poelsu. V zadnjih 30 kilometrih je prišlo do večje selekcije. Samo osem kolesarjev je prestalo selekcijo in se je resno lotilo lova za ubežniki. To so bili Primož Roglič, Julian Alaphilippe, Wout Poels, Patrick Bevin, Jasha Sutterlin, Chris Hamilton, Bob Jungels in Hugh Carthy. Alaphilippe je ostro napadel na zadnjem kategoriziranem vzponu, a vendar so ga preostali uspeli ujeti. V ospredju sta ubežnika vendarle ohranila minimalno prednost pred hitrimi zasledovalci.

Tonelli je sprint začel s prvega mesta, Meyer, ki ima izkušnje z velodroma pa je znal vse to izkoristiti. Veselil se je prepričljive zmage. Tonelli je bil drugi. Sprint za tretje mesto pa je z vsega dvema sekundama zaostanka dobil Bevin pred Alaphilippom. Roglič je zasedel šesto mesto in je tako dokazal, da odlično stopnjuje formo za svetovno prvenstvo v Innsbrucku. Glavnina je zaostala za 39 sekund. Skupni seštevek je naslednji. Vodi Alessandro Tonelli, ki ima isti čas kot Cameron Meyer. Tretji Patrick Bevin zaostaja za osem sekund, četrti Wout Poels za 12. Isit zaostanek ima tudi Roglič na devetem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ