Primož Roglič veliki zmagovalec 3. kraljevske etape na Dirki po Sloveniji

Primož Roglič veliki zmagovalec 3. kraljevske etape na Dirki po Sloveniji
20.06.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V zaključku je kolesarju Adria Mobil Primožu Rogliču ponovno uspel izjemen uspeh, v zadnjih metrih je uspel prehiteti Mikel Nieve -ja, kolesarja Team Sky.

Rezultati 3. etape
1. Primoz Roglic Adria Mobil Cycling
2. Mikel Nieve Team Sky
3. Radoslav Rogina Adria Mobil
4. Mauro Finetto Southeast Pro Cycling Team
5. Jure Golčer Team Felbermayr Simplon Wels
6. Diego Ulissi Team Lampre Merida
7. Francesco Manuel Bongiorno Bardiani - CSF Pro Team
8. Egor Silin Team Katusha
9. Alexander Foliforov Rusveloteam
10. Matija Kvasina Team Felbermayr - Simplon Wels

Skupna razvrstitev pred zadnjo etapo
1. Primoz Roglic Adria Mobil Cycling
2. Mikel Nieve Team Sky
3. Jure Golčer Team Felbermayr Simplon Wels
4. Mauro Finetto Southeast Pro Cycling Team
5. Diego Ulissi Team Lampre Merida
6. Radoslav Rogina Adria Mobil
7. Salvatore Puccio Team Sky
8. Jan Polanc Lampre Merida
9. Simone Stortoni Team Androni Giocattoli
10. Alexander Foliforov Rusveloteam

Na 178,5 kilometra dolgi etapi so kolesarje čakali štirje vzponi, od tega eden tretje kategorije, dva druge in za zaključek, še 17 kilometrov dolg vzpon Trije Kralji prve kategorije.

Zadnji klanec prve kategorije sta skupaj začela Kristjan Fajt (Adria Mobil) in Francesco Gavazzi (SouthEast). Deset kilometrov pred ciljem je ubežnika ujela skupina okoli 20 -tih kolesarjev. Jan Polanc (Lampre Merida) je narekoval ravno dovolj oster tempo, da se je skupina redčila.

Prvi je skupino s skokom razredčil Matija Kvasina (Felbermayr). Dobre štiri kilometre do cilja je napadel še Primož Roglič, kateremu sta uspešno sledila le še klubski kolega Radoslav Rogina in Mikel Nieve (Team Sky). Ravno Nieve je dvesto metrov do cilja napadel, odgovor na njegov skok je imel Primož Roglič, ki si je zmago prikolesaril nekaj metrov pred ciljno črto. 

Po zmagi na Dirki po Azerbajdžanu je tako Primož Roglič ponovno pred novim uspehu, v komaj triletni karieri med profesionalnimi kolesarji.

Pred jutrišnjo zadnjo etapo ime le 5 sekund prednosti pred kolesarjem Sky-a Mikel Nieve -ju, osem sekund pred Juretom Golčerjem (Team Felbermayr Simplon Wels) in Mauro Finetto -m (Southeast Pro Cycling Team) ter 14 sekund pred Diego Ulissi -jem (Team Lampre Merida).

Uspeh slovenskih kolesarjev je dopolnil Luka Novak (Adria Mobil), ki je po današnji etapi oblekel belo majico za najboljšega mladega kolesarja. Marko Pavlič (Radenska Ljubljana) nosilec bele majice po dveh etapah je po današnji etapi četrti.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ