Primož Roglič veliki zmagovalec, Marko Kump potrdil premoč

Primož Roglič veliki zmagovalec, Marko Kump potrdil premoč
21.06.2015 AVTOR: D. Z.
Zadnjo etapo na dirki po Sloveniji je dobil Marko Kump. Izjemno formo Adrie Mobila pa je potrdil Primož Roglič s skupno zmago.

Zadnja, 4. etapa na dirki po Sloveniji je kolesarje vodila od Rogaške Slatine do Novega mesta. Dolga je bila 165 kilometrov. Kolesarji so morali po dobrih 60 kilometrih dirkanja premagati vzpon na Budno vas. Povprečni naklon tega klanca, katerega vrh leži na 516 metrih nadmorske višine znaša kar 10,8 %. Sledil je spust v Tržišče in vzpon na 516 metrov visoko Trebelno. Povprečni naklon tega klanca pa znaša 6,2 %.

Po 130 kilometrih so kolesarji prišli v Novo mesto, kjer so morali odpeljati še sedem krajših krogov. Cilj je bil že po tradiciji na Glavnem trgu v Novem mestu. V prvem delu dolgo časa ni prišlo do pobega, tako da je bil ritem glavnine zares hiter. Potem pa se je v beg podala sedmerica kolesarjev. To so bili Edvard Vorganov, Christopher Jones, Pieter Jacobs, Andrea Fedi, Gianfranco Zilioli, Juan Pablo Valencia in Alessandro Malaguti.

V lov za njimi so se podali kolesarji Lampreja Meride, ki so poskrbeli, da ubežniki ob vstopu v Novo mesto prav veliko prednosti niso več imeli. Že v naslednjem krogu je pred glavnino bežal samo še Pieter Jacobs, ki je sicer še dolgo vztrajal, a pred vse hitrejšo glavnino ni imel nikakršnih možnosti za uspeh. V glavnini so ritem narekovali tudi kolesarji Adrie Mobila, ki so lahko tako pred domačimi gledalci razkazovali kar dve majici rumeno Primoža Rogliča in belo Domna Novaka.

Predvsem Roglič je bil vseskozi na varnem v zavetrju. Po pričakovanjih smo videli sprint glavnine in tokrat je bil Marko Kump premočan. Kolesar Adrie Mobila je premagal Maximilana Richezeja in Christopherja Suttna. Drugi najboljši Slovenec v tem sprintu je bil Martin Otoničar (Radenska Ljubljana), ki je zasedel 14. mesto. Primož Roglič se je lahko veselil končne zmage. Ohranil je pet sekund prednosti pred Mikelom Nievejem in osem pred Juretom Golčerjem. Med deseterico je bil tudi Jan Polanc, ki je zasedel osmo mesto.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ