Primož Roglič z zmago do vodstva

Primož Roglič z zmago do vodstva
05.04.2018 AVTOR: D. Z.
Sanjska dirka po Baskiji za Primoža Rogliča se nadaljuje. Dobil je vožnjo na čas in prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Primož Roglič se je na 19,4 km dolgo pot s startom in ciljem v Lodosi podal kot predzadnji. V skupnem seštevku je namreč zaostajal zgolj za Julianom Alaphilippom.

Roglič je veljal za favorita, saj je v vožnjah na čas zares izvrsten. In to vlogo je tudi upravičil. Na ravninskem kronometru je prvih 11 kilometrov premagal v 11 minutah in 19 sekundah. To je bil tretji najhitrejši čas. Nadaljeval pa je, vsaj v primerjavi s konkurenti, še hitreje. Njegov čas 22:26 je bil najhitrejši. Povprečna hitrost pa je bila skoraj 52 km/h.

Drugi Patrick Bevin je za njim zaostal za devet sekund, tretji Vasilij Kirijenka pa za 11.

Kaj pa največji konkurent Alaphilippe?

Zasedel je osmo mesto, zaostal pa za 42 sekund. Simon Špilak je postavil 21. čas, Jan Polanc pa 76. “Vedel sem, da so vse oči uprte vame, saj sem bil prvi zasledovalec, poleg tega pa sem specialist za kronometer, ” je po dirki dejal Roglič: “Dodaten pritisk. Sicer je bil kronometer ravninski, vendar pa je pihal veter. Na cilju sem videl, da imam najhitrejši čas. Seveda sem bil zadovoljen. "

Primož Roglič je zdaj na prestižni dirki prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Ima pa 34 sekund prednosti pred Julianom Alaphilippom in kar 1:33 pred Baukejem Mollemo. Sledijo Konrad, Gorka Izagirre, Buchmann, Bilbao ter z več kot dvema minutama zaostanka Quintana, Ion Izagirre, Mikel Landa … Simon Špilak je zdaj 21., Jan Polanc pa 43.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ