Primož Roglič za ESPN: O Touru, Kolumbiji, Bernalu ...

Primož Roglič za ESPN: O Touru, Kolumbiji, Bernalu ...
10.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

ESPN Bike je oddaja, v kateri se je pred dnevi s Primožem Rogličem pogovarjal novinar Mario Sabato. Govorila sta o Kolumbijcih, Touru, sanjki Jumbo Vismi ... 

Mario Sabato je eden izmed nadvse priznanih novinarjev in pokriva predvsem kolesarstvu. Tudi z dirke po Franciji redno poroča. Predvsem pa lahko veliko poroča o v zadnjih letih nadvse uspešnih kolumbijskih kolesarjih. Tokrat je v oddaji ESPN Bike kar prek spleta gostil Primoža Rogliča. Seveda so se vprašanja navezovala večinoma na Kolumbijo in tamkajšnje kolesarje:

"Imate jih zares veliko. Sprinterje, kot je Gaviria, pa Lopez in Uran. Pri vas je kolesarstvo zares velik šport," je dejal Primož Roglič, ki seveda ni pozabil na Naira Quintano: "Res je takoj na začetku sezone pokazal odlično formo. V običajnih razmerah bi se morala pomeriti na dirki Pariz-Nica. Potem pa smo se kot ekipa odpovedali nastopu. Večinoma pa so kolumbijski kolesarji zares prijazni, tako da rad dirkam z njimi."

Seveda tudi proti Eganu Bernalu - mlademu Kolumbijcu, ki je kot prvi Kolumbijec lani dobil dirko po Franciji: "Mislim, da je vsekakor velik šampion. Lani je dobil dirko po Franciji. Res je prijazen fant. Všeč mi je. Rad dirkam proti njemu, saj je zelo močan. Ne dvomim, da bo tudi letos zelo dober." Če bo svet uspešno in dovolj hitro premagal koronavirus, potem bodo najboljši kolesarji - tudi Primož Roglič in Egan Bernal - lahko nastopili na dirki po Franciji.

Ta je prestavljena in bi zdaj morala potekati med 29. avgustom in 20. septembrom. Mario Sabato je Rogliča povprašal o sanjski Jumbo Vismi, saj naj bi na Touru nastopili vsi trije največji aduti: Roglič, Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk. Ob njih pa še odlični pomočniki. "Na papirju smo res močna ekipa. V resnici pa moramo delati skupaj, biti moramo v najboljši možni formi, če želimo doseči želeni rezultat. Mislim, da bo kar velik izziv. Ponavadi je tako, da močnejši kot si, večji je izziv, kako vse sestaviti skupaj. Upam, da bomo vse naredili kar se da dobro,” je dejal Roglič.

Po zmagi na lanski dirki po Španiji je tudi njegov cilj jasen. Vse se vrti okrog dirke po Franciji: "Skozi oči kolesarja ni večje dirke, kot je Tour de France. Zato vsak profesionalni kolesar sanja najprej o tem, da bi na Touru nastopil, potem pa, če ima to možnost, da bi ga tudi dobil. Cilj je, da bi se lahko boril za zmago." Poleg tega je Roglič dejal, da želi dobro nastopiti še vsaj na nekaterih enodnevnih velikih klasikah in na svetovnem prvenstvu.

Letos je koledar - če bo sploh izvedljiv - krepko spremenjen. Predvsem pa bodo kolesarji težko nastopili na več kot eni tritedenski dirki. Giro in Vuelta se delno celo prekrivata: "Možno je, vendar pa je v tem trenutku težko narediti kakršenkoli načrt, saj je še vse v zraku. Niti ne vemo, če bo vse potekalo po trenutnem programu. Zato je težko načrtovati. Seveda je možno. Vsekakor bodo nekateri odpeljali tudi dve tritedenski dirki."

Roglič je v dobrih sedem minut dolgem intervjuju govoril tudi o o Richardu Carapazu, zmagovalcu dirke po Italiji, na kateri je Roglič zasedel končno tretje mesto. Na vprašanje, če je bil Carapaz - lani še član Movistarja, letos pa Ineosa - njegov največji tekemec je dejal: "Vsak tekmec je hud. Vsekakor pa je bil Richard najboljši na lanskem Giru. Znova mu lahko čestitam za tisto zmago. Na koncu nas je nekoliko presenetil, vendar pa je bil v tistem trenutku, na tistem Giru najboljši kolesar."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ