Primož Roglič za konec deveti

Primož Roglič za konec deveti
13.03.2018 AVTOR: D. Z.
Končala se je dirka Tirreno-Adriatico. Zaključni kronometer je dobil Rohan Dennis, dirko pa Michal Kwiatkowski. Primož Roglič je v vožnji na čas postavil deveti čas.

Tudi letošnja etapna dirka Tirreno-Adriatico se je končala s kratkim posamičnim kronometrom. Start in cilj je gostil San Benedetto del Tronto. Proga je bila dolga 10 km.

Na kožo pa je bila pisana mojstrom za ravninske kronometre. Potem, ko je že izgubil vse možnosti za visoko mesto v skupnem seštevku, potem ko je na izjemen način dobil zahtevno etapo in potem ko je kasneje še padel je imel tudi Primož Roglič novo priložnost za dokazovanje. Tokrat je vožnjo na čas končal na devetem mestu. Njegova povprečna hitrost pa 52,28 km/h.

Za zmagovalcem je zaostal za 18 sekund. To pa je bil Rohan Dennis. Avstralski državni prvak je spadal med najresnejše kandidate za zmago in to vlogo je tudi upravičil. S povprečno hitrostjo 53,68 km/h je progo premagal v 11 minutah in 14 sekundah. Za štiri sekunde je ugnal Josa Van Emdna, za osem pa Jonathana Castrovieja.

Sledili so še Pedersen, Moscon, Hepburn, Bauer in Durbridge. Tistih, ki so se borili za visoka mesta v skupnem seštevku ni bilo med desterico. Je pa vodstvo uspel ubraniti Michal Kwiatkowski. Poljak je celo povečal prednost pred Damianom Carusom na 24 sekund. Na tretje mesto se je prav zadnji dan povzpel Geraint Thomas. Sledijo Benoot, Yates, Landa, Formolo, Roson, Bennett in Uran. Najboljši Slovenec v skupnem seštevku je bil Jan Polanc na 19 mestu. Simon Špilak je bil 27., Primož Roglič 29., Kristijan Koren 59., Luka Mezgec 92.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ