Primož Roglič za TV Slovenija: Močnejši, kot v Alpah

Primož Roglič za TV Slovenija: Močnejši, kot v Alpah
26.07.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

“Poskušal sem narediti vse, da se ustvari kakšna razlika in pride do akcije,” je med drugim tako po prihodu na cilj gorske etape na dirki po Franciji za TV Slovenija povedal Primož Roglič.

Izjemno! Primož Roglič je bil v kratki, a nadvse zahtevni pirenejski etapi na dirki po Franciji spet odličen. Na zadnjem vzponu je večkrat napadel in skrbel za selekcijo. Na koncu je zasedel četrto mesto in se je v skupnem seštevku Froomu, ki je zdaj tretji približal na vsega 16 sekund zaostanka.

Zagotovo hočeš višje in višje, to je dejstvo. A sam razmišljam predvsem o sebi. Navsezadnje gre za komaj moj tretji Grand Tour, drugi Tour de France v življenju. Ne gre drugače, kot da se osredotočim nase, svojo regeneracijo, ostati moraš zbran vsak dan in vsak dan odpeljati čim bolje po mojih močeh do konca,” je za TV Slovenija dejal Roglič. O napadih na zadnjem vzponu pa:

“Poskušal sem vse narediti, da se ustvari kakšna razlika in pride do akcije. Zagotovo sem lahko zelo, zelo zadovoljen s svojo predstavo. Dal sem svojih 110 odstotkov. Bilo je zelo težko. Dejstvo je, da ima Sky res močne tekmovalce, in to veliko njih. Ne preostane nam drugega, kot da mi, ki smo ob rumeni majici, poskušamo z napadi, ko ostanejo le zares najboljši.”

Seveda pa moraš takrat imeti ogromno moči, saj sta imela Thomas in Froome na zadnjem vzponu še dolgo ob sebi Poelsa, skorajda vse do konca pa še Bernala. Napadi od daleč tako vsekakor odpadejo: “"Dejstvo, da sem kar visoko v skupni razvrstitvi in kar ne morem napasti na vse ali nič, kot si lahko privoščijo nekateri iz ozadja.” Je pa za TV Slovenija Roglič še poudaril, da se je odlično počutil: "Samo ena velika borba. Bilo je res težko. Na srečo, bom čisto pošteno povedal, imel sem veliko več moči kot na Alpe d'Huez in vseh Alpah in sem lahko na koncu koncev tudi močno zaključil."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ