Primož Roglič začel s šestim časom

Primož Roglič začel s šestim časom
25.04.2017 AVTOR: D. Z.
Kar štirje Slovenci nastopajo na dirki po Romandiji, ki se je začela s prologom. Dobil ga je Fabio Felline. Najboljši Slovenec Primož Roglič na šestem mestu.

Začela se je že 71. dirka po Romandiji. Govorimo o prestižni etapni preizkušnji, ki spada med World Tour elito in na kateri vsako leto nastopajo številni zvezdniki.

Tudi letos je tako. Nenazadnje je tu tudi trikratni zmagovalec dirke po Franciji in dvakratni zmagovalec te dirke Christopher Froome. Na startu pa so tudi štirje Slovenci: Primož Roglič, Simon Špilak, Kristijan Koren in Jani Brajkovič. Najprej je bil na sporedu 4,8 km dolg prolog v mestu Aigle, torej v mestu, kjer ima sedež tudi Mednardona kolesarska zveza. Tako, kot smo na tej dirki že vajeni je prolog krojilo vreme, predvsem dež.

Fabio Felline je progo je premagal v petih minutah in 57 sekundah. Takoj je bilo jasno, da je to bila izjemna vožnja. Spremenljivo vreme je povzročalo številne preglavice. Še najbolj se je Fellineju približal Alex Dowsett. Britanec v dresu Movistarja je startal kot zadnji in je nosil številko ena, saj lanskega zmagovalca Naira Quintane ni na dirki. Dowsett je po napaki v zadnjem ovinku za Fellinejem zaostal za dve sekundi. To sta tudi edina kolesarja, ki sta se spustila pod šest minut.

Alexander Edmondson, Maximillian Schachmann in Victor Campenaerts so se razvrstili za njima. Na šestem mestu pa je končal Primož Roglič, ki je zaostal za devet sekund. Vsekakor pa je prvi izmed tistih, ki računajo na visoka mesta v skupnem seštevku. Simon Špilak je bil 47. In je zaostal za 23 sekund, Kristijan Koren je z zaostankom 24 sekund zasedel 56. mesto. Jani Brajkovič je izgubil še dodatnih devet sekund in je pristal na 99. mestu. Pred kolesarji je zdaj že zahtevna prva etapa s ciljnim vzponom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ