Primož Roglič zapušča Tour

Primož Roglič zapušča Tour
04.07.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Skorajda pričakovano, bi lahko rekli. Iz Jumba Visme so sporočili, da Primož Roglič ne bo nadaljeval z dirko po Franciji.

"Seveda sem razočaran. Tega nisem načrtoval. A se moram s tem sprijazniti. Nadaljevati moram in verjeti, da je to prava odločitev."



“Skupaj z ekipo smo sprejeli odločitev. Nima smisla nadaljevati na tak način, kot je šlo v zadnjih dneh. Poskušali si bomo opomoči in se osredotočiti na nove cilje,” je v uradni izjavi za javnost dejal Primož Roglič. Roglič je na tej dirki dvakrat padel.




Najprej v prvi etapi, a tam ni utrpel večjih poškodb. Potem pa še v tretji etapi. Tam pa je grdo padel, izgubil čas in utrpel tudi hujše poškodbe. Kljub vsemu je takrat nadaljeval z dirko.




"Poskušam živeti v tem trenutku in preživeti. Tako sem tudi šel po padcu. Iz dneva v dan. Po nekaj dneh pa sem spoznal, da to ne gre več nikamor in da nima smisla nadaljevati," je odgovoril na vprašanje, če je že takrat pomislil, da ne bo mogel priti do Pariza.




Dva dni kasneje je zelo dobro odpeljal vožnjo na čas: "Dan po kronometru sem se spet slabo počutil. Čutil sem veliko bolečine. Na kronometru sem šel čez sebe, a zdaj so za moje telo te etape preprosto pretežke." Ne toliko odrgnine, bolj so ga mučile in ovirale bolečine v hrbtu, tako da ni mogel dovolj pritiskati na pedale.




Zdaj je sprejel zagotovo dobro odločitev. Sezona je še dolga: "Seveda sem razočaran. Tega nisem načrtoval. A se moram s tem sprijazniti. Nadaljevati moram in verjeti, da je to prava odločitev. Optimistično lahko gledam v prihodnost. Proti novim ciljem."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ