Primož Roglič zaradi motorista padel, se pobral in končal kot tretji

Primož Roglič zaradi motorista padel, se pobral in končal kot tretji
01.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič je v deveti etapi dirke po Španiji odlično odgovarjal na številne napade. Bil je močnejši celo od padca zaradi motorista. Ima odprto pot do rdeče majice.

V današnji etapi dirke po Španiji so imeli največji konkurenti za rdečo majico predvsem en cilj. Da napadejo Primoža Rogliča in pred torkovim kronometrom povečajo prednost pred njim. In tako smo videli zelo napadalno vožnjo. Miguel Angel Lopez je bil odločen, pa tudi Alejandro Vavlerde in Nairo Quintana. A Roglič je imel bolj ali manj vse pod nadzorom.

Ko pa smo zaradi hude nevithe izgubili posnetke v živo, so kolesarji zavili na makadamski odsek pred zaključnim vzponom. Tam je se je očitno veliko dogajalo. Tadej Pogačar je ta del znal izkoristiti in je napdel ter hitro ujel Naira Quintano. Miguel Angel Lopez se je zapletel s Sergiom Higuito. Oba sta padla in izgubila kar precej časa. Okrog sedem kilometrov pred ciljem pa je padel tudi Primož Roglič. Za padec pa je kriv motorist, ki naj bi stal sredi makadamske poti, tik za ovinkom.

"V določenem trenutku je bilo zelo kaotično. Ne samo zaradi makadama, ampak tudi zaradi slabih vremenskih razmer. Primož je zaradi ustavljenega motorista padel. To ni dobro in kaj takega se ne bi smelo zgoditi," je v uradni izjavi za javnost dejal športni direktor ekipe Addy Engels. Roglič se je hitro pobral in ujel konkurente. Samo Quintana in Pogačar sta ostala v ospredju.

"To je bila težka etapa. Imela je vse. Še posebej slabo vreme na koncu je vse še otežilo. S tremi kolesarji v pobegu nam je šlo zelo dobro. Bolje je, če pošlješ nekoga v pobeg, kot da moraš potem loviti iz ozadja. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo," je dogajanje opisal Epp Kuss. Na letošnji Vuelti je najmočnejši Rogličev pomočnik. Tudi danes je bil zelo pomemben člen v ekipi:

"Na koncu je bila pomembna komunikacija. Škoda, da je prišlo do incidenta z motorjem, vendar pa smo na srečo lahko zmanjšali zaostanek." Roglič je tako dokazal, da je izvrstno pripravljen in ima še vedno vse pod nadzorom. Zdaj za rdečo majico Nairom Quintano zaostaja za vsega šest sekund. Pred kolesarji je dan počitka, potem pa vožnja na čas. "Glede na situacijo smo lahko z vidika skupnega seštevka zadovoljni. Pred torkovim kronometrom smo v dobrem položaju. Pa čeprav ne bomo nikoli vedeli, kaj vse bi se lahko zgodilo brez tistega padca," je zaključil Engels.Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Miholjovka 02.09.2019 06:21
A ni Miguel Angel Lopez tudi padel?
SODROVC 02.09.2019 08:29
A ti smo slikce gledaš? Preberi tudi besedilo. ;)
mv 02.09.2019 17:18
Ko je "DZ" v članku povzemal medije, ki so poročali neposredno (CN), še ni bil objavljen TW s posnetkom.  Je pa navajanje "ima odprto pot do rdeče majice" preveč navijaško in dosežke ter napore športnika razvrednoti.  Kaj lahko Primož sploh stori več, saj lahko kvečjemu uresniči napoved daljnovidnega avtorja?  Ponavlja se podcenjevalni in v sebi nešportni odnos medijev do drugih kot so "naši", s tem pa obremenjevanje "naših" z imperativom uspeha.  In to nič manj kot zmage, pika.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano