Primož Roglič zmagovalec etapne dirke od Tirenskega do Jadranskega morja

Primož Roglič zmagovalec etapne dirke od Tirenskega do Jadranskega morja
12.03.2023 AVTOR: Uredništvo, Foto: LaPresse

Po letu 2019 je Primož Roglič še drugič osvojil to etapno dirko dveh morij in je tako nasledil lanskega zmagovalca dirke Tadeja Pogačarja.

Vrnitev na dirke je Primož Roglič poleg končne zmage kronal tudi s tremi etapni zmagami.

Zadnja razgibana etapa se je začela in končala v San Benedettu del Trontu.

V zaključku etape je že kazalo, da je glavnina podcenila delo osmerice ubežnikov, ki pa so bili pet kilometrov pred ciljem ujeti. V znamenju ravninske etape so se za etapno zmago pomerili šrinterji in drugo etapno zmago na dirki je v ciljnem šprintu osvojil Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck). Dylan Groenewegn (Jayco-AlUla) je bil drugo in tretji Alberto Dainese (DSM). Drugi Slovenec na dirki Luka Mezgec je dirko končal na 71. mestu.

Kot je Tadej Pogačar, na dirki Pariz-Nica preostalim kolesarjem prepustil samo eno majico, je tudi Primož Roglič prepustil samo majico za mladega kolesarja in sicer Almeidi iz ekipe UAE Team Emirates, ki je bila tudi najboljša v razvrstitvi ekip na dirki.

Primož Roglič je tako osvojil majico za končno zmago, majico v točkovnem seštevku in majico za hribolazce. Končno drugo mesto na dirki je zasedel ALMEIDA João Almeida (UAE Team Emirates), Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers), pa je bil tretji.

Za Primoža Rogliča sledi teden dni počitka pred naslednjo etapno dirko, sedemdnevno dirko Po Kataloniji, ki se začne 20. 3. 2023.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ