Primož Roglič: Bloudkova nagrada in koledar za dobrodelne namene

Primož Roglič: Bloudkova nagrada in koledar za dobrodelne namene
04.02.2020 AVTOR: DZ, vir: primozroglic.com

Primož Roglič je izdal koledar za leto 2020. Izklicna cena je 25 evrov, ves izkupiček pa bo šel v dobrodelne namene.

Luka Mezgec in Tadej Pogačar sta za leto 2020 že izdala koledarja. Zdaj ga je še Primož Roglič. Prvi kolesar na UCI lestvici pa se je odločil, da bo celoten izkupiček, ki ga bo iztržil podaril v dobrodelne namene. Na voljo pa bo zgolj omejena serija. 80 kosov.

"Čeprav je leto 2020 že v polnem zamahu, se lahko še vedno spominjamo lepih trenutkov iz leta 2019. Zato so pred vami koledarji z dvanajstimi naj trenutki pretekle sezone, ki nam bodo v navdih tudi letos. Izklicna cena koledarja je 25 eur, vsi pa ste dobrodošli, da nakažete več, saj bo ves izkupiček namenjen za dobrodelne namene," so med drugim zapisali na Rogličevi spletni strani.

Bloudkova nagrada
Primož Roglič ima za sabo izvrstno sezono 2020. Dobil je dirko po Španiji, bil tretji na dirki po Italiji in nepremagljiv na krajših etapnih dirkah v prvem delu sezone. Ob koncu sezone pa je blestel tudi na enodnevnih dirkah. Zasluženo je sezono končal na prvem mestu lestvice UCI. Bil je razglašen za najboljšega kolesarja in najboljšega športnika v Sloveniji.

Zdaj je prejel novo priznanje. Njemu in svetovni prvakinji v kajaku na divjih vodah Evi Terčelj so podelili Bloudkovi nagradi za vrhunski mednarodni športni dosežek za leto 2019. Podelitev je potekala na Brdu pri Kranju. Milan Žvan je prejel nagrado za izjemen prispevek k razvoju športa, nagradi za življenjsko delo pa sta prejela Vladimir Čermak in Borus Kutin. Poleg tega so podelili še 11 Bloudkovih plaket. Sicer pa je Bloudkova nagrada vredna devet tisoč evrov, plaketa pa tri tisoč evrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ