Primož Roglič: "Borba dalje!"

Primož Roglič: "Borba dalje!"
28.04.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je po treh dneh dirkanja v Romandiji v svojem blogu strnil vtise: "Dež ni razočaral."

“Evo, pa smo na polovici dirke po Romandiji, ” je svoj blog začel Primož Roglič, ki je po treh dneh dirkanja na dirki po Romandiji v skupnem seštevku na odličnem četrtem mestu.

“Skorajda nisem verjel, da bo, glede na sončne dneve prej, res tako slabo. A vendar, dež ni razočaral. Ulivati je začelo na dan prologa. V Aiglu, na 4,8 km dolgi trasi nisem preveč tvegal. Spodrsnilo mi je že iz startne rampe, a vendar sem dal vse do sebe, ” je še dodal Roglič. Šlo mu je odlično, saj si je prav na uvodu privozil lepo prednost pred favoriti, kot so Froome, Porte, Zakarin … Sledila je gorska etapa, v kateri sta Roglič in Špilak v samem zaključku večkrat napadla.

A selekcije nista uspela narediti. “Včerajšnja prva etapa se je že končala na klanec. Delali smo dobro, napadali, a za selekcijo ni bilo dovolj. Itak smo bili vsi totalno zmrznjeni. ” Potem pa druga etapa, ki so jo morali organizatorji zaradi sneženja in mraza celo skrajšati: “Danes zjutraj smo se zbudili v sneg in na srečo so start prestavili vsaj v dolino. Med etapo je snežilo, deževalo, pihalo. Ni, da ni! ” Odstopov prav veliko vseeno ni bilo.

“Zamrznjeni obrazi, prsti na rokah, da ne veš, če bremzaš ali prestavljaš. Ampak, ‘das ist radsport ’, kot bi rekel moj dober prijatelj! “ Zdaj lahko pričakujemo predvsem zahtevni zadnji dve etapi. V soboto bo na sporedu kraljevska, v nedeljo pa še zaključni kronometer. “Še vedno je upanje, da bo jutri vreme malo boljše, ampak to rečejo vsak dan. Imamo dober tim, za vikend nas čaka veliko dela. Kraljevska etapa in potem kronometer v Lozani! Borba dalje, ” je svoj blog še zaključil Roglič, ki se bo na eni izmed prestižnejših etapnih dirk v kolesarskem svetu očitno spet potegoval za najvišja mesta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ