Primož Roglič: Brez dirk na start največje dirke

Primož Roglič: Brez dirk na start največje dirke
25.06.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič. Kako dober je? Kaj je počel v zadnjih dveh mesecih, ko ga ni bilo na dirke? Kako pomembni bosta vožnji na čas? Kaj pravi o klubskih kolegih?

Primož Roglič je v letošnji sezoni ubral povsem drugačno pot na dirko po Franciji. Odločil se je, da dva meseca ne bo dirkal in bo brez tekmovalnega ritma v nogah prišel na start v Brest. Bo to uspešna taktika? Kako razmišlja pred začetkom, pa v nadaljevanju.

O dolgih pripravah brez pripravljalne dirke:
Res je. Tokrat smo se odločili za nekoliko drugačen pristop. A podobne stvari smo že počeli. V eni sezoni sem odpeljal tudi samo Giro in potem Vuelto. Ponavadi, ko pridem z višine, sem takoj pripravljen. Če pogledamo lansko leto, smo imeli najprej dolg premor zaradi koronavirusa, potem pa sem bil takoj zelo dober. Moramo pač počakati in čez nekaj dni bomo videli, kako bo šlo.

O moči Ineosa z štirimi kapetani proti Jumbo Vismi:
Tudi mi smo sem prišli z zelo močno ekipo. Zato menim, da smo pripravljeni na boj z njimi. Menim pa, da ko imaš prave noge, potem ni nič težko. Vedno lahko dirkaš. Kot sem dejal. Sem nisem prišel sam. Ob meni je veliko močnih fantov, ki jim zaupam.

O času med zadnjo dirko in prihodom v Brest:
Kaj veliko nimam povedati. Predvsem sem treniral. Poskušal sem se čim bolje pripraviti na to dirko. Kako dober sem, bomo kmalu izvedeli s samim zahtevnim startom in potem v naslednjih dneh, ki sledijo. Čakam pa že nestrpno, da začnemo, ker drugega kot trening zdaj že nekaj časa nisem imel in počutim se pripravljenega na start.

O vožnjah na čas na letošnjem Touru:
Ogledali smo si trasi obeh kronometrom. Kako pomembna bosta, bomo videli šele na koncu. Ampak, lani smo videli, da so lahko prav kronometri ključni in lahko pride do velikih razlik. Z mislijo na to smo vstopili v novo sezono in veliko trenirali tudi s kolesom za kronometer. Veliko naporov smo v to vložili in videli bomo, kako nam bo šlo. Občutek je dober, a ko si sam, nikoli ne veš, kako močni so drugi. Šele na dirki bomo lahko videli, kako močni smo.

O izbiri ekipe in Jonasu Vingegaardu:
Pokazal je, da je zelo močan in nadarjen fant, tako da je za nas zelo pomemben. Mislim, da se bomo zabavali skupaj. Pokazal je, da je zelo močan, da lahko dirka z najboljšimi. Nikogar se ne boji, tako se bomo lahko skupaj zabavali tu v Franciji.

O pločevinki Heinekena, ki jo je prinesel na novinarsko konferenco:
To je naš sponzor. Zgodba za tem? Kot Ronaldo. Zdaj bom postavil ta Heineken sem in naredil nekaj reklame.

O morebitnem razmišljanju po maščevanju po lanskem porazu:
Razmišljam bolj o tem, da je to zame nov izziv. Skupaj z ekipo želim pokazati najboljši obraz. Za vse bo to velik izziv in videli bomo, kako bo šlo.

O prvi etapi:
Zelo zahteven začetek. Zagotovo. Takoj moramo biti pripravljeni. Že dolgo je, odkar sem zadnjič dirkal, vendar pa sem s kolegi opravil nekaj dobrih treningov. Še posebej Wout je na državnem prvenstvu pokazal, da je zelo močan, da je na pravi ravni. Na koncu moramo narediti najboljše, kar lahko.

O pripravah:
Veliko časa sem preživel v gorah. Opravil sem nekaj dobrih treningov s cestnim kolesom, pa s kolesom za vožnjo na čas. Na start sem želel priti čim bolje pripravljen.

O trenutni situaciji glede novega koronavirusa:
Nekako se moramo prilagoditi vsem zahtevam. vsem testiranjem in ukrepom. Sam pa se že veselim letošnjega leta. Zdi se, da so omejitve vse milejše, tako da upam, da bomo lahko uživali ob podpori ljudi ob cestah, ki ti dajo še nekaj več moči.

O odnosu s Tadejem Pogačarjem in o tem, če se je ta odnos po lanskem Touru kaj spremenil:
Niti ne. Že prej se nisva veliko družila in tudi zdaj se ne. Ampak, tudi ostale stvari se med nama niso spremenile.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ