Primož Roglič: Brez kolegov ne bi šlo ...

Primož Roglič: Brez kolegov ne bi šlo ...
05.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Ekipa je opravila izjemno delo. Nadzirali smo dirko od začetka. Na zaključnih krogih smo sodelovali pri napadih, potem pa smo še ujeli zadnje ubežnike."

"Ekipa je opravila izjemno delo. Nadzirali smo dirko od začetka. Na zaključnih krogih smo sodelovali pri napadih, potem pa smo še ujeli zadnje ubežnike," je v uradni izjavi za javnost za ekipo Jumbo Visma dejal Primož Roglič. Danes je namreč Roglič dobil prestižno enodnevno dirko ekstra kategorije po Emiliji. Govorimo o dirki, ki poteka v okolici Bologne.

Na koncu pa so morali kolesarji prevoziti še pet krogov čez vzpon na San Luco. Na vrhu tega dobra dva kilometra dolgega klanca z več kot devetodstotnim povprečnim naklonom je bil tudi cilj dirke. Prav ob vstopu v zadnji kilometer nadvse strmega klanca je Roglič napadel in se odpeljal do cilja. Proslavljal je lahko prestižno zmago, predvsem pa nadvse prepričljivo.

"Če sem pošten, danes nisem imel pravih nog. Vsi smo lahko zadovoljni z doseženim. Zmage pa ne bi mogel doseči brez mojih klubskih kolegov."
Primož Roglič, 1. mesto

"Na koncu je bilo vse odvisno od mene. Da dokončam vse delo. Če sem pošten, danes nisem imel pravih nog. Vsi smo lahko zadovoljni z doseženim. Zmage pa ne bi mogel doseči brez mojih klubskih kolegov. Bili so odlični in na zadnjem vzponu sem poganjal tudi zanje. Zaslužili so si to," je še dejal Roglič. To je zanj tudi prva zmaga na enodnevni dirki odkar je prestopil v moštvo Jumbo Visma.

Kot član Adrie Mobila je leta 2013 dobil enodnevno dirko Hrvaška - Slovenija. Takrat je v središču novega mesta zmagal po samostojnem pobegu. Zdaj se tudi zanj bliža konec izjemno dolge in naporne sezone, ki pa je bila izjemno uspešna. Je namreč prvi kolesar na UCI lestvici. Pred njim sta še dve dirki v tej sezoni. Tudi velika klasika: "Moj program? Ostajam v Italiji. V torek bom nastopil v Vareseju, v soboto pa bo še dirka po Lombardiji."

Kaj pa je po dirki in osvojenem drugem mestu dejal Michael Woods: "Roglič je bil preprosto premočan. Po zmagi na dirki po Španiji je v tem trenutku neverjeten. Nisem mu mogel slediti. Pred naslednjima dirkama, Tre Valli Varesine in Lombardijo imamo močno ekipo. S Higuito bova drago prodala svoji koži. Seveda se bomo morali spet soočiti s tem Rogličem."

"Po zmagi na dirki po Španiji je v tem trenutku neverjeten. Nisem mu mogel slediti."
Michael Woods, 2. mesto

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ