Primož Roglič: Če bi imel še kaj v nogah, bi šel hitreje

Primož Roglič: Če bi imel še kaj v nogah, bi šel hitreje
22.04.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Primož Roglič. Veliki junak Valonske puščice. Napadel je, na koncu pa ga je uspel prehiteti zgolj svetovni prvak Julian Alaphilippe. Vzpon sta premagala v rekordnem času.

"Če imaš prave noge, lahko greš in zmagaš. Je zelo pošten klanec. Če imaš greš lahko hitreje in te nihče ne more ustaviti. Na koncu je imel Alaphilippe nekoliko več moči in je bil zasluženo boljši in hitrejši od mene."

"Hitra dirka skozi ves dan. Na koncu smo šli na polno in Julian je bil boljši," je po cilju v več intervjujih dejal Primož Roglič. Vsakič je pošteno priznal, da je bil Julian Alaphilippe preprosto za odtenek boljši:

"Vedno želiš zmagati, a lahko sem zadovoljen s formo in se že veselim naslednje dirke."

"Julian me je ujel in prehitel. Definitivno je bil najmočnejši in najmočnejši zmaga. Vedno želiš zmagati, a lahko sem zadovoljen s formo in se že veselim naslednje dirke." Po pričakovanjih je o zmagovalcu odločal ciljni klanec na Mur de Huy. Dober kilometer dolg vzpon, ki pa je zelo strm in po skoraj 200 kilometrih še toliko težji.

"Tu ni filozofije ali romantike na zadnjem vzponu. Če imaš prave noge, lahko greš in zmagaš. Je zelo pošten klanec. Če imaš greš lahko hitreje in te nihče ne more ustaviti. Na koncu je imel Alaphilippe nekoliko več moči in je bil zasluženo boljši in hitrejši od mene," je še pojasnil Roglič, ki je prvi napadel. Takoj je naredil veliko razliko in zdelo se je, da ga nihče več ne bo mogel ujeti:

"Če bi imel močnejše noge, potem bi zmagal, a nekdo je bil danes na cesti močnejši, zato mu čestitam."

"Prezgodaj ali prepozno. Na koncu nisem bil dovolj močan. Julian je bil boljši. Mi je pa vzpon všeč. Dober klanec je in lepa dirka. Če bi imel močnejše noge, potem bi zmagal, a nekdo je bil danes na cesti močnejši, zato mu čestitam." Alaphilippe je iz preteklosti ta vzpon zares dobro poznal. Zdaj ima namreč že tri zmage, pa tudi drugo mesto. Vsekakor so mu tudi izkušnje iz preteklosti prišle še kako prav:

"Niti me ni presenetil. Tu je že dvakrat zmagal, sam pa sem se na dirki prvič soočil s tem klancem. Naredil sem vse, kar sem lahko. Če bi bil hitrejši, bi najbrž zmagal, a Julian je bil močnejši." Tik pred prihodom na cilj, ko je Alaphilippe v zadnjem trenutku šel mimo Rogliča se je zdelo, kot da bi Rogliča presenetil, vendar pa: "Bil sem mrtev. Če bi imel še kaj v nogah, bi šel hitreje, vendar pa si je zaslužil te zmage. Ničesar ne obžalujem. Naredil sem vse."

"Mogoče njemu take enodnevne dirke še malo bolj ležijo kot meni, ker še vseeno dirkam bolj večdnevne etapne dirke."

Seveda je taka dirka nekaj povsem drugega, kot etapne preizkušnje. Tega se vsi zavedajo in Alapilippe je mojster za enodnevne klasike. Še posebej za ardenske. Roglič pa prihaja z etapnih dirk: "Mogoče njemu take enodnevne dirke še malo bolj ležijo kot meni, ker še vseeno dirkam bolj večdnevne etapne dirke. Dal sem vse od sebe in Alaphilippe je bil na koncu boljši. Zasluženo je zmagal."

Obenem je Roglič spoznal, da je to še ena izmed dirk, na kateri je lahko povsem v ospredju in lahko tudi zmaga. Po nekaterih podatkih sta z Alaphilippom vzpon premagala s časom 2:40, kar je tudi nov rekord. Predtem je bil najhitrejši Alejandro Valverde. Leta 2014 je ob drugi zmagi vzpon premagal s časom 2:41. Obeta se vsekakor zanimiva dirka Liege-Bastogne-Liege. Tam bo Roglič branil lansko zmago. Tadej Pogačar je bil tretji, Matej Mohorič pa četrti. "Zadovoljen sem s formo pred Liege-Bastogne-Liege. Bomo videli, spet drugačna dirka in videli bomo, kdo bo imel najboljše noge," je še zaključil Roglič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ